• Gerrit en Veronica Groen in de nieuwe sportschool Power Workout Gym in Wezep.

    Angela van Erven

Verantwoord fit worden en blijven

WEZEP Power Workout Gym is een nieuwe sportschool. Bij de ruim opgezette sportschool aan de Rondweg zijn tal van mogelijkheden om verantwoord fit te worden en te blijven.

Angela van Erven

Eigenaar van de nieuwe sportschool is Gerrit Groen. ,,Bij Power Workout Gym kan iedereen werken aan zijn of haar doel. Centraal staat om dit te doen op eigen kracht onder deskundige begeleiding. De sportschool is naast fitness en krachttraining gespecialiseerd in powerlifting, strongman, gewichtheffen en crossworkout. Er zijn gewichten en halters aanwezig die ook bij officiële wedstrijden gebruikt worden. Voor iedere doelgroep - van jong tot oud, van weinig tot heel sportief- is er genoeg aanbod."

INITIATIEF Al op jonge leeftijd is Groen gestart met krachttraining. Op zijn slaapkamer stond een zelf gelaste Smith machine. Later werd er ruimte in de schuur gemaakt en een zeecontainer aangeschaft zodat er meer toestellen gebruikt konden worden. ,,Mijn werkgever stelde geld beschikbaar voor duurzame inzetbaarheid. Toen heb ik een aantal cursussen gevolgd, waaronder fitnesstrainer A en Crossfit Level l. Het idee om een sportschool te starten kreeg meer vorm. Via de gemeente ben ik met de bedrijfscontact functionaris in gesprek gegaan. Zo werd de locatie met veel parkeergelegenheid aan de Rondweg gevonden."

De geboren en getogen Wezeper stelt dat de sportschool die hij samen met zijn vrouw Veronica runt zich duidelijk onderscheidt van andere bedrijven.

,,Power Workout Gym biedt de mogelijkheid om te trainen op kracht en power. Wij willen iedereen de gelegenheid geven om te werken aan persoonlijke doelen en helpen deze na te streven. Krachttraining is tegenwoordig een steeds groter onderdeel bij allerlei sporten. Bij krachttraining staat het vergroten van kracht en spiermassa centraal. Speciale oefeningen binnen de krachttraining kunnen aanvullend zijn op een sport die je al beoefent. Deze oefeningen kunnen ook puur gericht zijn op het vergroten van kracht. De positieve effecten van krachttraining op de gezondheid zijn groot. Niet alleen wordt de staat van hart- en bloedvaten verbeterd, ook zorgt de training voor een andere samenstelling van het lichaam en helpt het om sterkere botten te krijgen. Dit is met name voor ouderen van groot belang. De positieve effecten van krachttraining zijn ook van invloed op mentaal vlak. Krachttraining zorgt voor meer uithoudingsvermogen en kracht", aldus Groen.

LIDMAATSCHAP Bij Power Workout Gym zijn diverse lidmaatschappen zonder langdurige contracten te verkrijgen: van dagkaart tot onbeperkt sporten. Mensen die een gratis proefles willen of gewoon willen komen kijken zijn van harte welkom. De sportschool is zeven dagen per week geopend.

Power Workout Gym is gevestigd aan de Rondweg 58 in Wezep.

w        [www.powerworkoutgym.nl