• MyPalmShop heeft sinds kort ook een sfeervolle winkel.

    Hanneke Bloemendaal

Verandering bij MyPalmShop

Advertorial

WEZEP MyPalmShop in Wezep biedt een ruime diversiteit aan winterharde palmen en tropische planten. Het assortiment is onlangs uitgebreid met bijzondere binnenpalmen en gevarieerde kamerplanten, die te vinden zijn in een nieuwe winkel.

Hanneke Bloemendaal

In krap anderhalf jaar tijd is MyPalmShop een populaire trekpleister geworden voor tuinliefhebbers uit het hele land.

,,Het is fantastisch dat het zo goed loopt," beaamt eigenares Emmy Mol. ,,Vooral rond deze tijd, als mensen terugkomen van vakantie, is er veel vraag naar bijzondere bomen of planten die in het buitenland gespot zijn. De meest verkochte palmboom is de Trachycarpus fortunei. Vanuit eigen kweek hebben we echter ook de Trachycarpus wagnerianus, die een strakker blad heeft en beter tegen de wind kan. Voor deze variant krijgen we mensen uit de wijde omgeving. Ook heel populair is de Perzische Slaapboom, die geweldig mooi bloeit en de vijgenboom, die winterhard is en wel twee keer per jaar vruchten geeft."

WINKEL De vraag naar binnenplanten is beantwoord met de recente opening van een sfeervolle winkel. Dankzij de wekelijkse aanvoer van planten wisselt het assortiment met bijzondere soorten frequent. ,,We hebben een unieke collectie cactussen en heel veel agavesoorten. Mijn partner, Herbert Riphagen, zit al meer dan 25 jaar in het vak en heeft speciale adressen in het buitenland waar hij zijn inkoop doet. We hebben soorten die je echt niet zomaar ergens vindt." De groencollectie wordt geflankeerd door mooie brocante items, een kleine selectie boeken (Emmy's persoonlijke favoriet is een uniek uitklapexemplaar van 'De kleine prins)', potten en vazen, schilderijtjes, kunstvoorwerpen, krukjes, kastjes en (eet)tafels, die op maat gemaakt kunnen worden.

SHOWTUIN Op het 2500m² grote terrein van MyPalmShop zijn vele tropische bomen en planten, fruitbomen en boomvarens te vinden. ,,We zijn bezig met de aanleg van een showtuin met een grassentuin, een yuccatuin, een boomvarenpad en palmen en exotische planten. Je kan hier ideeën opdoen voor je eigen tuin en ook goed zien wat een plant doet als hij eenmaal in je tuin staat. Een bananenplant kan namelijk heel wat groter worden dan wellicht gedacht wordt!"

De showtuin is binnenkort te bezichtigen. Op het buitenterrein zijn ook vele potten in allerlei soorten, maten en stijlen te vinden, vuurkorven, open haard hout en tuinafrasteringen. ,,Onze collectie is groter dan we hier kunnen laten zien. De complete collectie staat op onze website; wat via de website besteld wordt, kan hier afgehaald worden." Ze besluit: ,,Voor al onze bomen en planten geldt dat ze van topkwaliteit zijn."

MyPalmShop hanteert een scherpe prijsstelling, niet alleen voor bomen en planten, maar ook voor potterie. In overleg is het mogelijk om de aankoop thuis te laten bezorgen.

a        [MyPalmShop, Zuiderzeestraatweg 452, Wezep. Info: 06-36309230/www.mypalmshop.nl (tevens webshop) en FB