• mijnTafel Elburg biedt een bijzonder gevarieerd assortiment.

    Hanneke Bloemendaal

Struinen bij mijnTafel Elburg

ELBURG mijnTafel in Elburg is een originele aanvulling op het winkelaanbod in het centrum van de historische stad. Naar Fins concept wordt één winkel als het ware gevuld met tientallen miniwinkeltjes.

Hanneke Bloemendaal

Van het prachtige historische pand waar voorheen Shoeby gevestigd was, heeft kortgeleden mijnTafel de deuren geopend. Het concept van mijnTafel vindt zijn oorsprong in Scandinavië en werd een aantal jaar geleden in Nederland geïntroduceerd. ,,Ik ben altijd kapster geweest, maar had zin om na vele jaren iets anders te gaan doen", vertelt Ria Beukhof, ondernemer bij mijnTafel. ,,Mijn partner Roelof Bouw en ik houden er erg van om rommelmarkten te bezoeken. Met dat gegeven in het achterhoofd ben ik me gaan oriënteren en stuitte op het concept van mijnTafel. mijnTafel is als het ware een soort vrijmarkt met allerhande tweedehands, handgemaakte en nieuwe producten. Mensen die iets willen verkopen, huren bij mij 'een tafel' voor een week of langer. De tafels hebben de vorm van een stelling, zijn een meter breed en hebben vier planken of drie planken met een hanggedeelte. Hierop etaleren de huurders hun spullen. Ze bepalen zelf de prijzen, maar hoeven er vervolgens niet bij te blijven, want ik doe de verkoop en verdere afhandeling."

ASSORTIMENT mijnTafel Elburg heeft zo'n 114 'tafels', waardoor er een zeer breed aanbod aan artikelen is. Met uitzondering van levensmiddelen (tenzij met een duidelijke houdbaarheidsdatum) is er van alles te vinden. Belangrijke voorwaarde is dat de artikelen heel en schoon moeten zijn. ,,Er zijn zelfgemaakte producten als babykleertjes, schilderijen op houten planken, dikke dames van papier-maché, sieraden en diverse kaarten. Ook zijn er tafels met tweedehands artikelen als speelgoed, kleding en huis-tuin-en keukenproducten, maar ook veel nieuwe artikelen zoals woonaccessoires, lees- en zonnebrillen, paardrijlaarzen, werkkleding, kussens en leuke items met tekst voor Moeder- of Vaderdag of voor opa en oma zoals emmers, klompen en hamers. Te veel om op te noemen. Het leuke is dat het assortiment wekelijks wisselt."

CONCEPT Huurders van een tafel bij mijnTafel Elburg prijzen hun artikelen met behulp van stickers die voorzien zijn van een unieke barcode. Via een handige app kunnen ze zelf volgen of hun artikelen verkocht zijn. ,,Huurders ontvangen wekelijks 100% van de opbrengst van de verkoop van hun producten. Mijn inkomsten komen uit de verhuur van de tafels," legt Ria Beukhof uit. mijnTafel Elburg is dankzij de ruime opzet rolstoeltoegankelijk. Aan een sfeervolle tafel kan genoten worden van een kopje koffie of thee, ook is er een kinderspeelhoek en een paskamer. ,,Achter in de winkel bieden wij de mogelijkheid voor het geven van workshops. Als er workshops gegeven worden, vermelden wij dit op onze Facebookpagina. Wij hebben ook een speciale tafel waarvan de volledige opbrengst gaat naar een goed doel, namelijk de Veluwse Wensambulance." mijnTafel Elburg, Beekstraat 55-57, Elburg.

Info: 0525-846866/www.elburg.mijntafel.nl en FB