• Hennie Westerink en Carla Brink openen op 16 juni Store 4 you.

    Hanneke Bloemendaal

Store 4 you opent in Wezep

WEZEP Wezep is vanaf zaterdag 16 juni een bijzondere winkel rijker. Store 4 you is een uniek concept dat feitelijk bestaat uit vele kleine 'winkeltjes' oftewel kramen. Het gevarieerde aanbod maakt Store 4 you aantrekkelijk voor een breed publiek.

Hanneke Bloemendaal

Het is al even geleden dat in het pand aan de Clematisstraat 37a in Wezep een winkel gevestigd was. De uit Nunspeet afkomstige Carla Brink heeft enthousiaste plannen om dit deel van de Clematisstraat nieuw leven in te blazen met Store 4 you. ,,Ik ben al langer bekend met dit concept, aangezien ik zelf al enkele jaren een kraam huur bij een soortgelijke winkel in Nunspeet. De mogelijkheid om je eigen spullen te verkopen, de gevarieerdheid van de artikelen, het onderlinge contact met de diverse kraamhuurders en het enthousiasme van bezoekers hebben me doen besluiten om zelf een winkel te openen."

ONDERZOEK Na gedegen onderzoek kwam Carla uit op het concept Store 4 you. ,,De principes van Store 4 you zijn gelijk aan het concept in Nunspeet, alleen zijn de voorwaarden van dit concept voor mij aantrekkelijker." Ze vervolgt: ,,Ik weet dat in Wezep tot voor kort Stand4you heeft gezeten, maar was er ook van op de hoogte dat dit tijdelijk was. Met Store 4 you hoop ik die lege plek weer te vullen." Carla Brink wordt in de verkoop ondersteund door Hennie Westerink, die als kraamhuurder ook al jaren ervaring heeft met het concept. Store 4 you is in feite een soort marktplaats met een breed aanbod aan spullen. ,,Het verschil is dat je bij mij een kraam huurt, die zelf inricht, waarna je er geen omkijken meer naar hebt, aangezien wij zorg dragen voor de verkoop en verdere afhandeling." Store 4 you is nog op zoek naar enthousiaste kraamhouders. Een kraam bestaat uit een stelling van 2,10m hoog of een stelling van 1.20 hoog. De stellingen zijn voorzien van planken en/of een roede om kleding op te hangen. Een kraam kost 25 euro per week. De kraam kan gevuld worden met tweedehands artikelen, maar ook met nieuwe of zelfgemaakte artikelen. Etenswaren zijn uitgesloten, tenzij voorzien van een houdbaarheidsdatum. ,,De kraamhouder bepaalt zelf de prijs van de artikelen, waarna ze voorzien worden van stickers met een barcode. De volledige opbrengst is voor de kraamhouder; ze worden dagelijks per mail op de hoogte gehouden van de verkoop." Store 4 you heeft ook een aparte ruimte waar een tafel gehuurd kan worden onder openingstijden om workshops te geven. In de winkel kunnen bezoekers en huurders elkaar ontmoeten aan een gezellige koffietafel.

INSCHRIJVING Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een kraam op vrijdag 1 juni, zaterdag 2 juni en woensdag 6 juni tussen 10.00 en 12.00 uur. Ook kan er voor meer informatie of voor een afspraak contact opgenomen worden via FB, per mail of telefonisch. Van 29 mei tot en met 5 juni geldt een interessante aanbieding van 4 weken kraamhuur, tegen drie weken betalen.

Store 4 you, Clematisstraat 37a, Wezep. Info: 06-83021503 / store4youwezep@hotmail.com en FB