• Mercedes Benz staat centraal bij het Sterren Service Centrum in Elburg.

    Dorine Verheul

Sterren Service Centrum in Elburg

Advertorial

ELBURG Het Sterren Service Centrum op bedrijventerrein De Broeklanden in Elburg is specialist als het gaat om onderhoud aan alle Mercedes-Benz personenwagens vanaf begin vorige eeuw.

Dorine Verheul

Het bedrijf in Elburg staat vol met Mercedes-modellen uit alle jaren. Uniek is zeker het kenniscentrum waarin documentatie en technische specificaties beschikbaar zijn vanaf begin vorige eeuw. ,,Er gaat maar zelden een auto weg die wij niet hebben kunnen maken", vertelt Herman Schutte vol passie. Voor sommige van die oude modellen heeft hij zelf het gereedschap ontworpen. Het idee voor het Sterren Service Centrum ontstond in januari 2010 door Herman Schutte en Gert van Dijkhuizen.

BEGONNEN Kort daarna was de grond aangekocht en werd begonnen met de bouw van het bedrijf. Eind 2010 was de opening van dit mooie bedrijf. Met een aantal specialisten werd kennis en kunde gebundeld en al snel stonden er Mercedessen uit het hele land op de brug. Klanten en autogarages uit het hele land weten ondertussen ook de weg naar Elburg te vinden. Geregeld wordt er om advies gevraagd. Met een hechte groep monteurs wordt er gewerkt met professionele passie voor het vak. Klanten kunnen te alle tijden meekijken en worden desgevraagd op de hoogte gehouden
van de werkzaamheden aan hun bolide door middel van foto's of filmpjes. ,,Zo houden we het steeds transparant. We zijn tenslotte met een waardevol bezit van de klant aan het werk." Voor zo ver mogelijk wordt er alleen met originele Mercedes-Benz onderdelen gewerkt wat elke dag vanuit Duitsland wordt aangeleverd. Ook wordt er originele diagnoseapparatuur toegepast en bij onderhoud van de jongste auto's middels DSB het onderhoud digitaal bijgehouden. Een rondje door het bedrijf is voor de meeste klanten een ware beleving. Met een kop koffie in de hand wanen ze zich soms bijna in een museum. De echte Mercedes-Benz liefhebber kan zijn hart ook ophalen aan de zogenoemde youngtimers, een auto tussen de 15 en 30 jaar oud en een mogelijke klassieker. ,,Onze kracht ligt in de beleving, de passie voor Mercedes-Benz", vertelt Eefje-Anne Vrenegoor. ,,Er werken hier specialisten pur sang en zij zullen alles wat binnen de mogelijkheden ligt
doen voor de klant.

KEUZE Dit jaar heeft het bedrijf de bewuste keuze gemaakt om de verkoop af te stoten en terug naar de basis te gaan: werkplaats, service en onderhoud van alle Mercedes-Benz personenwagens. Om volledig te kunnen richten op de werkplaats. Sterren Service Centrum Elburg is ook een erkend leerbedrijf. Max, de jongste monteur binnen het bedrijf leert momenteel voor 1e autotechnicus. Ook wordt er nog gezocht naar een monteur uit de regio met passie voor zijn werk. Deze monteur komt in een hechte groep van specialisten in een bedrijf dat korte communicatielijnen hanteert. Een uitgebreide functieomschrijving is elders in deze krant te vinden.