• Marskramer Wezep gaat een veelzijdig assortiment speelgoed verkopen.

    Hanneke Bloemendaal

Speelgoed bij Marskramer

WEZEP Marskramer Wezep vult vanaf volgende week het gat op dat is ontstaan door het vertrek van speelgoedwinkel Intertoys. De winkel breidt het aanbod van huishoudelijke artikelen uit met een gevarieerd assortiment speelgoed.

Hanneke Bloemendaal

Het complete team van Marskramer Wezep heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan het herinrichten van de winkel. ,,Het bestaande assortiment blijft volledig behouden", garandeert Freddy Beelen. ,,We hebben de winkel alleen compacter ingedeeld om ruimte te creëren voor een aparte en volwaardige speelgoedafdeling van 50m²." Hij vervolgt: ,,In 2018 ontwikkelde zich binnen Marskramer een speciale speelgoed formule, Toys2Play genaamd. Hierbij wordt een deel van de winkel ingericht met een uitgekiend assortiment speelgoed. Wij hebben destijds bewust niet gekozen voor deze formule, omdat collega Intertoys schuin tegenover ons gevestigd was. Toen eind maart echter het faillissement van Intertoys bekend werd en de winkel in Wezep ook de activiteiten ging staken, hoefden we niet lang na te denken: wij gaan speelgoed verkopen!"

HISTORIE De familie Beelen begon in 1967 een winkel in huishoudelijke artikelen; via de Familux formule werd de winkel na verloop van tijd Marskramer. In 2007 werd besloten de winkel te verkopen aan de Blokker Holding, waar Marskramer onderdeel van was.

Beelen: ,,Twee jaar geleden besloot Blokker om te stoppen met alle eigen Marskramer winkels en zich uitsluitend nog te concentreren op de formule Blokker. Marskramer ging vanaf januari 2018 enkel verder met vijftig franchisenemers. Aangezien Wezep ook een eigen filiaal van Blokker was, zou dit betekenen dat ook deze Marskramer moest sluiten. Onze familie heeft toen besloten om de winkel opnieuw over te nemen, hetgeen zekerheid voor het personeel betekende en het behoud van deze belangrijke winkel voor Wezep. We hebben veel zin in het nieuwe pad dat we vanaf volgende week inslaan."

SPEELGOED Woensdag 5 juni is de officiële start van de verkoop van speelgoed bij Marskramer Wezep. Het assortiment bestaat onder meer uit spelletjes, puzzels, Lego, Playmobil, speel-, leer- en kinderboeken, Loco leerspellen, knutselspullen als stiften, verf en klei, ballen, autootjes, VTech, Beanies, Fortnite, Inline skates, knikkerbanen en trend artikelen. ,,Het speelgoed wisselt regelmatig en zal ook aangepast worden aan de seizoenen en de feestdagen. Wie op zoek is naar iets speciaals, kan er altijd om vragen, want het assortiment van Toys2Play is groter dan wij kunnen plaatsen."

Marskramer Wezep laat de winkeluitbreiding niet ongemerkt voorbij gaan en lanceert de nieuwe speelgoedafdeling met leuke acties en interessante openingsaanbiedingen. ,,Binnenkort wordt een speciale folder met aanbiedingen huis-aan-huis verspreid. Onder meer het populaire spel 30 Seconds is messcherp geprijsd evenals armbandjes van L.O.L. Surprise en divers buitenspeelgoed."

p [Marskramer, Meidoornplein 47, Wezep. Info: 038-3760237 en FB