• Startende ondernemers kregen de kans om hun plannen te presenteren.

    Gonny van Duinen

Rebelation wint pitchwedstrijd Startersdag Veluwe

EPE/HARDERWIJK Informatie, netwerken en advies: deze thema's stonden centraal tijdens de Startersdag Veluwe op zaterdag 26 januari bij congrescentrum Bouw & Infra in Harderwijk. Ruim honderd startende ondernemers kwamen samen in Harderwijk. Na een spannende pitchwedstrijd, gewonnen door Eline van Rebelation uit Epe, konden de ondernemers bij dertig regionale experts terecht met al hun vragen.

Al vroeg stonden de eerste ondernemers op zaterdagochtend voor de deur bij congrescentrum Bouw & Infra in Harderwijk. Na de opening was het tijd voor de jaarlijkse pitchwedstrijd, waarbij startende ondernemers de kans krijgen om hun idee of bedrijf voor een volle zaal te presenteren. Na drie sterke pitches van Bart & John (TravelDudes Entertainment - Harderwijk), Gerdien Top (Top voor Dementie - Nunspeet) en Eline Potappel (Rebelation – Epe) kwam de laatstgenoemde ondernemer uiteindelijk als winnaar uit de bus.

OVERTUIGEND Een overduidelijke winnaar, volgens de jury. ,,We hoorden pas een paar minuten voor tijd wie er het podium op mocht om te pitchen", vertelt Eline. ,,Toen mijn naam werd genoemd klom ik met gezonde spanning op het podium. Ik sta eigenlijk nooit voor zo'n grote groep mensen. Ik ben een 1-op-1 persoon en dit was wel een hele volle zaal." De jury roemde Eline om haar overtuigende boodschap en duidelijke visie op de toekomst van haar onderneming. Twee jaar geleden startte de 25-jarige Eline haar grafisch ontwerpbureau Rebelation. ,,Als grafisch vormgever krijg ik er energie van om het idee of plaatje wat in iemands hoofd zit om te zetten naar een tastbare uiting zoals een website of flyer." vervolgt Eline enthousiast.

,,Samen met onze klanten gaan we op zoek naar de boodschap die er écht toe doet en dit vertalen we door in een strak design met pit. Het is ons doel dat jij als klant vol trots en op een passende manier jouw bedrijf kunt laten zien." Het bedrijf van Eline is gevestigd in Epe, waar ze met een aantal collega-ondernemers in een oude smederij kantoor houdt. Inmiddels heeft Eline ook haar eerste medewerker in dienst.

INFORMATIEMARKT Na de pitchwedstrijd stonden zo'n dertig regionale experts de startende ondernemers te woord op de informatiemarkt. Initiatiefnemer Anne de Vos vertelt: ,,Wanneer je start als ondernemer komt er veel op je af. We hebben een zorgvuldige selectie gemaakt van regionale bedrijven die gemotiveerd zijn om starters verder te helpen. Dat zorgde voor een laagdrempelige en gezellige sfeer. Er zijn veel waardevolle connecties ontstaan."

OPGERICHT De Startersdag Veluwe werd dit jaar georganiseerd door de in 2018 opgerichte Stichting Starterscollectief Veluwe. ,,We merken de behoefte bij startende ondernemers om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Dat motiveerde ons dit initiatief te starten", vervolgt De Vos. ,,Naast de Startersdag organiseren we maandelijkse netwerkavonden met elke maand een ander thema."

Meer informatie over het initiatief en de netwerkavonden op www.starterscollectiefveluwe.nl.