• Volop zomerbloeiers bij de Plantjesmarkt van Kwekerij Souman

    Hanneke Bloemendaal

Plantjesmarkt bij Kwekerij Souman

HATTEM Kwekerij Souman in Hattem heeft op zaterdag 2 juni een gevarieerde plantjesmarkt. Er zijn volop hangbakken met waterreservoir, fleurige zomerbloeiers en een keur aan vaste planten in verschillende formaten.

Hanneke Bloemendaal

Kwekerij Souman is momenteel een en al geur en kleur. Ongelooflijk veel soorten zomerbloeiers staan en hangen overal in de kassen en op het buitenterrein. Het bedrijf staat al vele jaren in de wijde omgeving bekend om de topkwaliteit planten en de uitstekende service.

SLIM Tijdens de Plantjesmarkt staan de slimme plantenbakken centraal. Jan Souman licht de plantenbak toe: ,,Wij noemen het slimme plantenbakken vanwege het speciale rooster en het handige reservoir dat de bakken hebben. Geef de bakken net zoveel water tot de bak begint te druppen.

Afhankelijk van het weer, is het vervolgens maar één keer in de drie tot vier dagen nodig om de planten water te geven. Het systeem zorgt er vervolgens voor dat de planten altijd van de juiste hoeveelheid water worden voorzien. Overtollig water wordt automatisch afgevoerd. Heel praktisch, zeker voor wie een paar dagen niet in de gelegenheid is om water te geven. De bakken zijn in diverse maten en vormen verkrijgbaar en zijn er ook voor aan de muur." Bij aankoop van een hangbak met waterreservoir vanaf 12,95 euro ontvangt de klant op 2 juni gratis een bak turbo-plantenvoeding. Deze voeding is speciaal samengesteld voor zomerbloeiers en bevat alle benodigde meststoffen. De planten blijven gezond en sterk en de voeding zorgt voor een prachtige bloei. Kwekerij Souman heeft een handige inplantservice: zijn de planten na de zomer uitgebloeid, dan kan de balkon- of terrasbak volgend jaar april weer bij Kwekerij Souman gebracht worden om te laten vullen met diverse eenjarige zomerbloeiers.

VAST Kwekerij Souman heeft naast eenjarige bloeiers een uitgebreid assortiment vaste planten van eigen kweek (al dan niet in grote pot) en diverse heesters en bomen. ,,Tijdens de Plantjesmarkt hebben we veel vaste planten in XL-formaat in de aanbieding. Denk aan Echinacea, Hosta's, Lavendel, diverse Sedumsoorten, Anemonen…Te veel om op te noemen. Voor de grote vakken in de tuin hebben we een aanbieding van tien vaste planten voor tien euro." Een bezoek aan de Plantjesmarkt kan uitgebreid worden met een dagje uit naar het 'tropische paradijs' de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. ,,Bij elke aankoop geven wij een kaartje cadeau waarmee 15% korting verkregen wordt op de entreeprijs van de Orchideeën Hoeve. De hoeveelheid kaartjes is niet oneindig, dus op is op!" De Plantjesmarkt vindt plaats op zaterdag 2 juni van 9.00 tot 17.00 uur. ,,De hele dag staat er een groot springkussen waarop de kinderen zich kunnen vermaken. Ook bieden wij, vanaf 11.00 uur, al onze klanten een heerlijk ijsje aan." Parkeren is gratis en kan op eigen terrein.

Kwekerij Souman, Zuiderzeestraatweg 34, Hattem. Info: 038-4449042/www.kwekerijsouman.nl