• Gemeente Oldebroek

Nieuw pand Houthandel Van Gelder op bedrijventerrein Wezep Noord

WEZEP De gebroeders Van Gelder uit Hattemerbroek tekenden donderdag samen met wethouder Harm Westerbroek de koopovereenkomst voor een kavel van ruim 6.000 vierkante meter voor een te realiseren nieuwbouwpand aan de Rondweg op bedrijventerrein Wezep Noord. De bouw van het nieuwe pand start eind augustus.

Het familiebedrijf Houthandel Van Gelder is een begrip in de regio en sinds de opkomst van online winkelen ook ver daarbuiten. Het bedrijf is in 1979 opgericht aan de Oudeweg in Hattemerbroek als producent van ronde houten palen. Later kwam daar de houtverkoop aan particulieren bij en is het bedrijf in 1985 verhuisd naar de huidige locatie aan de Voskuilerdijk in Hattemerbroek. Hier is de machinale werkplaats voor maatwerk houtbouw en de houthandel tot op de dag van vandaag gevestigd.

Door een veranderend consumentengedrag en de opkomst van online winkelen zijn ze zich de laatste jaren ook gaan toeleggen op verkoop via internet. Dit is uitgegroeid tot een succesvolle tak binnen de onderneming en heeft geresulteerd in de groei van het bedrijf in termen van orders en medewerkers. In het nieuw te bouwen magazijn aan de Rondweg komt de webshop voorraad en van hieruit worden alle particuliere en zakelijke klanten in Nederland, België en het Duitse grensgebied bediend. Deze internet bestellingen worden uiteindelijke bezorgd door eigen chauffeurs en een externe vervoerder.

Bedrijventerrein Wezep Noord ligt ten noorden van de Rondweg van Wezep. Het is een modern en kwalitatief hoogstaand bedrijventerrein. De heer van Gelder legt uit waarom voor deze locatie is gekozen: ,,Wij zagen enkele jaren terug een groeikans in de internet verkoop. Wij zijn uiteindelijk met de webshop www.houthandelvangelder.nl uitgegroeid naar een houthandel die door heel Nederland hout, tuinhout en bouwmaterialen levert. Deze groei betekent dat wij een grotere voorraad moeten aanhouden, wat uiteindelijk geresulteerd heeft in ruimtegebrek en overlast. Hiervoor moesten we een oplossing vinden. Wij voelen ons sterk verbonden aan de gemeente Oldebroek. Hierdoor is de keuze voor Bedrijventerrein Wezep Noord een logische keuze. Qua interne logistiek gaat ons bedrijf er sterk op vooruit, omdat de uitlevering voor onze webshop straks op zichzelf staat. Hierdoor kunnen onze orderpickers efficiënter en sneller de internet bestellingen samenstellen. Aan de huidige verkoop locatie verandert niets, klanten blijven daar welkom. Door veel aandacht te besteden aan de uitstraling van het nieuwe pand zal het een aanwinst worden voor het bedrijventerrein en voor ons als bedrijf. Wij zijn er als familiebedrijf trots op dat wij deze stap kunnen maken."

Wethouder Westerbroek: ,,Dit bedrijventerrein is heel geschikt voor bedrijven die het moeten hebben van bereikbaarheid. Zeker als de nieuwe op- en afrit naar de A28 straks wordt gerealiseerd is dit een toplocatie. We zijn blij dat we Houthandel van Gelder aan een geschikte uitbreidingslocatie hebben kunnen helpen. We zien momenteel dat de vraag en de uitgifte op Wezep Noord behoorlijk in de lift zit en we verwachten dat Wezep Noord op korte termijn volledig bezet gaat worden."