• Nestle nieuwbouw

    Bram van de Biezen

Nestlé investeert miljoenen in Nunspeet

NUNSPEET Voedingsmiddelenproducent Nestlé investeert 80 miljoen euro in haar babyvoedingsfabriek in Nunspeet. Hiermee onderstreept Nestlé de langdurige relatie die het bedrijf heeft met Nederland, waar het al sinds 1869 aanwezig is. De miljoenen investering werd donderdag in de fabriek gevierd in aanwezigheid van onder andere Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland en burgemeester Dick van Hemmen, burgemeester van Nunspeet.

,,Nederland en Nestlé zijn met elkaar verbonden sinds 1869 toen hier onze eerste producten verkocht werden. Onze babyvoedingsfabriek heeft haar wortels in Nunspeet sinds 1895. We voelen ons, door onze lang aanwezigheid, onderdeel van de Nederlandse samenleving", aldus Marc Boersch, CEO van Nestlé Nederland. ,,Daarnaast beschouwen wij Nestlé en Nederland als een succesvol team vanwege de waardevolle grote expertise die hier aanwezig is op het gebied van voedingstechnologie, en de inspirerende, vooruitstrevende Nederlandse innovatie infrastructuur. Investeren in onze fabriek zien wij dan ook als investeren in onze verbondenheid en toekomst met Nederland en met Gelderland in het bijzonder. Van onze medewerkers woont het overgrote deel in Gelderland en bijna een derde werkt er al twintig jaar of zelfs langer."

INNOVATIE De fabriek in Nunspeet wordt met deze investering uitgebreid met een innovatieve technische installatie voor de productie van speciale zuigelingenvoeding. Deze voeding is ontwikkeld voor Nestlé Health Science in het Nestlé Product Technology Center voor baby's met een eiwitallergie. Er is een toename van het aantal voedselallergieën met een sterke stijging in de afgelopen tien jaar. In sommige geïndustrialiseerde landen heeft tien procent van de baby's een voedselallergie. De uitbreiding zal in 2017 operationeel zijn.

Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland: ,,Ik feliciteer Nestlé van harte met deze nieuwe uitbreiding. Ik feliciteer ook Nunspeet met Nestlé. Ik hoop dat de dag gaat komen waarop elke moeder kan beschikken over voeding die veilig is voor baby, werknemer en milieu."

WERKGELEGENHEID De investering creëert tijdens de werkzaamheden extra werkgelegenheid voor tientallen mensen. Voor de huidige ruim 300 werknemers van de fabriek bevestigt deze investering in uitbreiding en modernisering het belang van de fabriek in Nunspeet voor Nestlé en daarmee baanzekerheid richting de toekomst.