• Holland Luchtfoto 2017

Nestlé-afdeling voor speciale zuigelingenvoeding bijna gereed

NUNSPEET De uitbreiding op het terrein van Nestlé aan de Laan in Nunspeet is vrijwel gereed. Het gaat om een innovatieve technische installatie voor de productie van speciale zuigelingenvoeding voor baby's met een voedselallergie.

Wijnand Kooijmans

De totale kosten van de nieuwbouw bedragen rond de tachtig miljoen euro. Met de uitbreiding speelt Nestlé in op de toename van het aantal voedselallergieën. In een aantal geïndustrialiseerde landen gaat het om tien procent van de baby's die hiermee te maken heeft.

WERKGELEGENHEIDDe uitbreiding heeft gezorgd voor extra werkgelegenheid voor tientallen mensen. Bij het bedrijf zelf werken ruim driehonderd mensen. De investering in uitbreiding en modernisering schetst, zo zegt Marc Boersch, CEO van Nestlé Nederland, het belang van de Nunspeetse fabriek voor Nestlé. Het stelt voor de werknemers ook hun baan veilig voor de toekomst.

Nestlé is de voortzetting van de Vereenigde Veluwsche Melkproductenfabrieken (VVM), jarenlang een begrip in Nunspeet maar ook met vestigingen in Harderwijk en Nijkerk. In 1947 werd door de VVM gestart met de productie van babyvoeding. Nu overgenomen door Nestlé.

VERBONDENHEID Investeren in de fabriek wordt door Boersch gezien als een teken van verbondenheid met Nederland en met Gelderland in het bijzonder. Het merendeel van het personeel woont in deze provincie. Veel personeelsleden werken er al twintig jaar of langer.