• MyPalmShop is een tropisch paradijs in Wezep.

    Hanneke Bloemendaal

MyPalmShop in Wezep

Advertorial

WEZEP Waan je in de tropen bij het onlangs geopende MyPalmShop in Wezep. Palmbomen, boomvarens, fruitbomen en een gevarieerde collectie tropische planten vormen samen een uniek assortiment.

Hanneke Bloemendaal

Een 'Red Tiger' bananenplant in de tuin, afkomstig uit de bergen van Oost-India? Een Trachycarpus fortunei, oftewel een Chinese handpalm met prachtige waaiervormige bladeren? Of liever een Ficus carica uit Westelijk Azië, een heuse vijgenboom met smakelijke vijgen? Waar de keus ook op gaat vallen, één ding is zeker: de nieuwe aanwinst zal tuin of terras een compleet ander aanzien geven. MyPalmShop is sinds april gevestigd in Wezep en biedt 1000 m2 aan unieke palmen en tropische planten.

VERZAMELEN MyPalmshop Wezep wordt gerund door Emmy Mol; hierbij wordt ze ondersteund door haar vader Henk Mol. ,,Mijn partner Herbert Riphagen heeft zijn hele leven veel gereisd en raakte gepassioneerd door exotische planten en palmen. Hij dacht: 'dat moet toch ook in Nederland kunnen.' Eerst hobbymatig, maar later professioneel begon hij met het verzamelen en kweken van palmen en planten. Zo ontstond zijn bedrijf GardenPalms. In 2004 kocht hij een enorme kas van 20.00 m2 in Erica en kweekte daar vooral winterharde palmbomen. Al snel verkocht hij planten en palmen aan groothandels in binnen- en buitenland. Inmiddels is hij in deze branche een grote naam geworden. Aangezien ook de vraag van particulieren toenam, zijn we op zoek gegaan naar een centrale locatie voor een winkel. Die vonden we aan de A28 in Wezep."

COLLECTIE Een bezoek aan MyPalmShop is als een mini tripje naar de tropen. Het ruime terrein staat boordevol prachtige palmbomen in alle soorten en maten, boomvarens, veel aparte fruitbomen als de perzik, granaatappel, mango, vijg, banaan en olijf en een grote collectie tropische planten. ,,Vooral de Trachycarpus fortunei en de Trachycarpus wagnerianus zijn heel populaire palmbomen", weet Emmy Mol. ,,De bomen zijn winterhard en doen het prima in ons klimaat. Zelf vind ik de boomvarens fantastisch; wij zijn de enige in Nederland die deze importeren. Ook voor onze collectie tropische planten geldt dat er veel planten bij zitten die nergens anders in Nederland verkrijgbaar zijn." Ze vervolgt: ,,Ga je op bezoek en wil je eens wat anders geven dan een bosje bloemen? Denk eens aan een bananenplant. Die zijn er al vanaf 5,95 euro. Bloemen staan hooguit twee weken, hier heb je gegarandeerd een zomer, en wellicht langer, plezier van." Veel tropische bomen en planten zijn winterhard, maar er zijn ook soorten die 's winters naar binnen moeten. ,,In de winter gaat een groot deel van onze collectie naar onze kassen in Erica en krijgen we deels een ander assortiment." MyPalmShop verkoopt uitsluitend palmen en tropische planten van topkwaliteit en hanteert een zeer scherpe prijsstelling.

OVERLEG In overleg is het mogelijk om de aankoop thuis te laten bezorgen. MyPalmShop, Zuiderzeestraatweg 452, Wezep. Meer informatie is te verkrijgen via 06-36309230 en www.mypalmshop.nl (tevens webshop) en FB