Movifit Nunspeet bestaat kwart eeuw

Advertorial

NUNSPEET Met Tineke en Alfons Marsman terug in de tijd: in maart 1992 trokken zij de stoute (sport-)schoenen aan en zijn zij gestart met hun tot nu toe zeer succesvolle sportschool Movifit. Begonnen als Sauna- en Sportcentrum Nunspeet in het pand waar vroeger Bakkerij Van Dongen aan de Stationslaan was gevestigd. Nu alweer 20 jaar in het door hen gebouwde pand aan de Bergakkerweg 14 in Nunspeet.

,,Zelf kom ik uit de gymwereld en ben vervolgens gestart met mijn bedrijfje met iets dat destijds nog niet tot Nunspeet was doorgedrongen, namelijk Callanetics", zegt Tineke Marsman. ,,Rond die tijd kreeg Alfons, die toen veel voetbalde, zoveel last van rugklachten dat het ten koste ging van het actief beoefenen van verschillende sporten." Het positieve effect daarvan op zijn gezondheid heeft hem ertoe gebracht om samen met Tineke de zaak voort te zetten en uit te breiden. Het stel is dus samen verder gegaan, zowel privé als in zaken. Alfons is onder andere de opleiding tot saunabeheerder en fitnesstrainer gaan volgen en vanaf dat moment ontwikkelt Movifit zich tot een innovatief bedrijf in de sportbranche. ,,Wij waren landelijk een van de eersten die met spinning begonnen. Later voegden we als een van de weinigen het trainen in hartslagzones toe. Ook de revolutionaire Milon cirkel, een zeer effectieve training met resultaatgarantie, werd landelijk als een van de eerste in Nunspeet geplaatst", aldus een trotse Tineke Marsman. Beide specialismen werden kort daarop een groot succes. w

TIJD EN GELD

Zo ook wat betreft het pand waarin de sportschool zich bevindt: daar is al vroegtijdig tijd en geld in geïnvesteerd. Zo werd er aanvankelijk een pand van twee verdiepingen neergezet. Na nog eens vijf jaar is de zgn. arena erop gezet. ,,En dat maakt het uniek: het dak kan open en bij mooi weer kan het van oorsprong binnen sporten bij ons dus in de open lucht worden gedaan. Iets dat veel klanten aan ons bindt."

Movifit onderscheidt zich op diverse terreinen, waaronder het sporten onder deskundige begeleiding. ,,Wij zetten sporten en bewegen in om mensen gezonder te maken waarbij persoonlijk resultaat voorop staat." Daarnaast staat het elke klant vrij gebruik te maken van sauna en stoomcabine. Regelmatig bezoek aan deze faciliteiten komt de gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk, zeker ten goede. Ook worden er veel groepslessen gegeven, zoals bijvoorbeeld yoga, pilates en BBB, maar ook zumba en TRX (trainen met eigen lichaamsgewicht). Met dat laatste is Movifit als eerste in Nederland begonnen. Er wordt gewerkt met de nieuwste, moderne apparatuur en is het personeel goed geschoold en gekwalificeerd voor het werk. Samen met de vestiging van Movifit in Ermelo wordt aan ca. 15 man personeel werk geboden.

Movifit werkt sinds 8 jaar nauw samen met Stichting Tegenkracht, een stichting die opkomt voor mensen met kanker. ,,Omdat het bewezen is dat ook voor zieke mensen geldt dat zij fitter en gezonder blijven of worden door te bewegen, zamelen wij op alle mogelijke manieren geld in voor dit doel. Zo organiseren wij bijvoorbeeld jaarlijks een mini Tour de France, een spinningmarathon of een achtste triathlon. Maar ook nemen wij gesponseerd deel aan bijvoorbeeld de Dam-tot-Dam loop." In verband met het 25-jarig bestaan gaat Movifit een feestje organiseren voor haar klanten. Voor nieuwe klanten heeft MoviFit een 10-weeks programma samengesteld onder de titel; 'Buik weg weken'. Zie de advertentie elders in deze krant. Info: Movifit, Bergakkerweg 14 in Nunspeet. info@movifit.nl