• Hanneke Bloemendaal

Kwekerij Souman: Kerstbomen en vuurwerk

Advertorial

HATTEM Bij Kwekerij Souman in Hattem staan traditiegetrouw in de maand december twee producten centraal: kerstbomen en vuurwerk. Beide hebben gemeen dat het assortiment groot en divers is.

Liefhebbers van vuurwerk kunnen de datum in de agenda noteren. Op zaterdag 16 december wordt er een grote vuurwerkshow gehouden bij Kwekerij Souman. De show laat een selectie zien van het vuurwerkaanbod dat in de online shop te bestellen is. ,,Nieuw dit jaar is het Compound vuurwerk," vertelt Jan Souman. ,,Dat zijn grotere showboxen waarbij vier cakes op één plank gemonteerd zijn. Er hoeft maar één cake aangestoken te worden en je hebt vervolgens een complete vuurwerkshow. Het Compound vuurwerk is in verschillende maten verkrijgbaar. We zullen dit vuurwerk ook tijdens de vuurwerkshow laten zien." De vuurwerkshow begint om 19.30 uur, duurt ongeveer een uur en is gratis toegankelijk. 

VOORVERKOOP

In de online shop is de voorverkoop inmiddels van start gegaan. Er is een groot assortiment aan onder meer vuurpijlen, showboxen, kleine en grote cakes, kindervuurwerk en vuurwerkpakketten. Er is geen minimum te besteden bedrag. Op veel vuurwerk wordt 15% korting gegeven dat om te zetten is in gratis vuurwerk dat de klant vervolgens zelf kan uitkiezen. Het vuurwerk hoeft pas bij afhalen in de winkel betaald te worden. Dit jaar is ook het assortiment jeugdvuurwerk uitgebreid. Er zijn grootverpakkingen verkrijgbaar van Wondertollen en Crackling Balls. Op de Facebookpagina van Kwekerij Souman worden tot eind december diverse like- en winacties van vuurwerk gehouden. 

De openingstijden van Souman Vuurwerk voor afhalen en voor los vuurwerk verkoop zijn: donderdag 28 en vrijdag 29 december van 6.00 uur tot 21.00 uur en zaterdag 30 december van 6.00 uur tot 17.00 uur. ,,Let op: Oudejaarsdag valt op een zondag en dan wordt er geen vuurwerk verkocht", waarschuwt Souman. ,,Vandaar dat de verkoop een dag eerder begint." In de grote vuurwerkwinkel van 400m2 zijn zo'n 225 verschillende soorten vuurwerk te koop. Dankzij het unieke logistieke systeem zijn er geen lange wachtrijen. Bij de kassa ontvangt de klant een bon en vervolgens wordt de bestelling klaargemaakt in de vuurwerkhal. Hier liggen ook de bestellingen klaar die in de voorverkoop online geplaatst zijn. Tips voor het veilig afsteken van vuurwerk, zoals het dragen van een vuurwerkbril, zijn te vinden op www.soumanvuurwerk.nl 

KERSTBOMEN

Vanaf deze week gaat de kerstbomenverkoop van start. Er is volop keus in allerlei soorten bomen als Fijnspar, Blauwspar, Servische spar en Nordmann. ,,Nieuw dit jaar is de verkoop van het zogenaamde EasyFix-standaardsysteem.

Voor dit systeem wordt een gat geboord in de stam waardoor de boom gelijk mooi rechtop staat. Dankzij het waterreservoir met voedingstablet vallen de naalden minder snel uit en blijft de boom langer mooi. Verder zijn er diverse bomen met kluit of in pot verkrijgbaar." Kwekerij Souman, Zuiderzeestraatweg 34, Hattem. Info: 038-4449042/ www.soumanvuurwerk.nl en FB