• Marcel Boeve liep vorig jaar Prokkelstage bij de Posthoorn in Epe

    Koppel-Swoe

Koppel-Swoe organiseert negende Prokkelstagedag

EPE Stichting Koppel-Swoe voor kinderopvang en welzijn organiseert donderdag 6 juni voor de negende keer de Prokkelstagedag voor mensen met een beperking in de gemeente Epe. Doel van de stagedag is om het contact tussen mensen met een zonder beperking te bevorderen.

De stichting regelt tijdens de Prokkelstagedag een stageplek voor ongeveer zestig mensen met een beperking. De stagiairs mogen zelf aangeven waar ze stage gaan lopen. Dat kan bijvoorbeeld bij verschillende winkels en bedrijven in de regio. 

ENTHOUSIASME Dit jaar wordt er onder meer stage gelopen bij de brandweerkazerne, de schaapsherder, vliegveld Teuge, verschillende bakkers, kappers, bloemisten en supermarkten, en op het politiebureau. ,,De lijst met deelnemende bedrijven breidt zich elk jaar weer uit en Koppel-Swoe is enorm tevreden over het enthousiasme van de bedrijven die een 'prokkelaar' de gelegenheid bieden een kijkje bij hen te nemen", aldus de stichting.

BIJEENKOMST Na afloop van de Prokkelstagedag is er 's avonds van 19.30 tot 20.30 uur een bijeenkomst in het Kulturhus in Epe. Hier komen alle stagiairs, begeleiders en bedrijven bij elkaar om ervaringen uit te wisselen. Ook wethouder Jan Aalbers zal hierbij aanwezig zijn. ,,Iedereen is van harte welkom om de enthousiaste verhalen aan te horen."