• Bedrijvenkring Gemeente Epe
  • Bedrijvenkring Gemeente Epe

Jarige Bedrijvenkring Gemeente Epe trakteert goede doelen en starters

EPE Ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag op zaterdag 28 oktober heeft de Bedrijvenkring Gemeente Epe (BGE) dit jubileum gevierd met een informeel, gezellig diner voor leden van de BGE, vertegenwoordigers van negen goede doelen en twee startende ondernemers in de gemeente Epe.

In dit jubileumjaar heeft de BGE een aantal activiteiten ondernomen om de inwoners van de gemeente in haar feestvreugde te laten delen. Een goede doelenactie is op touw gezet om het maatschappelijk belang van goede doelen te onderstrepen. Tijdens de feestavond hebben negen goede doelen in de gemeente Epe een financiële bijdrage ontvangen voor de bekostiging van een gemotiveerde uitgave, zoals de aanschaf van een geluidsinstallatie en een koelkast, de ontwikkeling van een website en foldermateriaal en de organisatie van een vrijwilligerspicknick.

Daarnaast heeft de BGE startende ondernemers uitgedaagd hun businessplan aan een deskundige jury van de BGE te laten beoordelen. Uit de tien inzendingen, zijn de goed doortimmerde businessplannen van Franc & Hanz en HartRaad beloond met een geldbedrag en vouchers die kunnen worden besteed aan zaken of diensten die benodigd zijn voor het opstarten van hun bedrijf. Het bedrijf Franc & Hanz creëert luxe 'custom made' tassen van uitzonderlijke kwaliteit. De tassen worden met de hand gemaakt en uitsluitend via eigen kanalen verkocht, waardoor de exclusiviteit ervan behouden blijft.

HartRaad heeft tot doel om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt uit hun isolement te halen en structuur en invulling te geven aan hun dagelijks leven.