Innovatieve Veluwse ondernemers gezocht

NUNSPEET Voor de tweede keer reikt De Diamant van Midden Nederland de Veluwse Innovatie Prijs uit en wel op 30 november. De prijs is voor de 'Very Innovative Person' (VIP) of onderneming die op kop loopt met duurzame technologische innovaties. Aanmelden kan tot 14 oktober via www.dediamantvanmiddennederland.nl.

De prijs is vorig jaar in het leven geroepen om te laten zien hoe veel innovatieve bedrijven er in de regio Noord Veluwe gevestigd zijn. ,,Met de VIP laten we zien welke prachtige innovaties onze regio rijk is", vertelt Joost Fraanje, voorzitter van De Diamant van Midden Nederland. ,,Innovaties worden niet alleen door start-ups gedaan. Bestaande (familie)bedrijven die al generaties lang actief zijn beseffen soms niet hoe innovatief ze bezig zijn. Met de VIP halen wij deze initiatieven uit de onzichtbaarheid en stimuleren we doorontwikkeling." De Veluwse Innovatieprijs wordt op donderdagavond 30 november uitgereikt in de Veluvine in Nunspeet.

Tijdens deze feestelijke avond komen vernieuwende en realistische ideeën die de regio rijk is langs. Ook zal Ynzo van Zanten, Choco evangelist en head of People en Culture bij Tony Chocolonely, deelnemers meenemen in het verhaal hoe Tony Chocolonely sociale innovatie inzet om de droom van een slaaf-vrije chocolade industrie te realiseren. Naast de ondernemersprijs wordt ook de 'Willie Wortel Award' uitgereikt. Deze prijs is voor leerlingen of studenten van Veluwse onderwijsinstellingen die de beste duurzame, innovatieve oplossing hebben voor een (maatschappelijk) probleem. Tijdens de uitreiking op 30 november strijden de studenten in een pitch-wedstrijd om de award en het bijbehorende geldbedrag van 250 euro.