• Hanneke Bloemendaal

Inloopspreekuur bij Praktijk Cesartherapie Wezep

WEZEP - Praktijk Cesartherapie Wezep houdt vanaf heden iedere eerste vrijdag van de maand een rug- en nekspreekuur. In een kwartier tijd wordt het klachtengebied onderzocht en wordt er advies gegeven. Gratis en vrijblijvend.

Hanneke Bloemendaal

Praktijk Cesartherapie Wezep was voorheen gevestigd in het Dorpshuis, maar verhuisde in april vorig jaar naar Gezondheidscentrum De Meidoorn (bij huisartsenpraktijk De Brink). ,,We werden destijds benaderd om ons in dit pand te vestigen en zijn erg blij met deze locatie. Vooral omdat we in direct contact staan met huisarts, fysio- en podotherapeut", legt oefentherapeute Hettie van der Veen uit. Praktijk Cesartherapie Wezep richt zich met name op het behandelen van klachten die ontstaan zijn door een verkeerde houding of door een verkeerde manier van bewegen. ,,Sommige gewoontes zijn simpelweg erg belastend voor het lichaam, maar je moet je hier wel van bewust worden. Wij proberen de oorzaak van de klachten te ontdekken en leren onze patiënten op een dusdanige manier bewegen dat gewrichten en spieren op de juiste manier belast worden. Op langere termijn zullen klachten hierdoor verminderen of zelfs verdwijnen." Ook mensen met klachten die ontstaan zijn door stress of spanning kunnen baat hebben bij Cesartherapie.

Zowel Hettie van der Veen als collega Annet Valster hebben bijna 20 jaar ervaring in het vak, waardoor zij snel inzicht hebben in het klachtenpatroon. In november vorig jaar deden zij mee aan de landelijke 'Week van de Oefentherapie Cesar/Mensendieck'. ,,We hebben in onze praktijk een week lang iedere dag een gratis inloopspreekuur gehouden. Dit was ontzettend leuk om te doen. De reacties waren dan ook zeer positief en dat heeft ons ertoe doen besluiten om iedere maand een gratis rug- en nekspreekuur te houden." Het spreekuur vindt iedere eerste vrijdag van de maand plaats tussen 11.00 en 12.00 uur. Voor dit spreekuur hoeft geen afspraak te worden gemaakt, maar wie zeker wil zijn van een plekje mag altijd van te voren even bellen. ,,Tijdens het inloopspreekuur nemen wij vijftien minuten per patiënt de tijd om het klachtengebied te onderzoeken en aan de hand daarvan een advies te geven. Dat advies gaat meestal over de houding of beweging, maar het kan ook zijn dat wij een behandeling bij ons of bij een andere discipline adviseren. Ons advies is in iedere geval vakkundig en geheel vrijblijvend." Mocht het inloopspreekuur onverhoopt vol zijn, dan kan er een nieuwe afspraak gemaakt worden. Als de vrijdag niet schikt is een afspraak op een andere dag ook mogelijk.

Het gratis rug- en nekspreekuur in Wezep heeft een laagdrempelig karakter. ,,Iedereen is bij ons welkom. Ook jongeren. Het eerste inloopspreekuur rug- en nekklachten is vrijdag 6 februari tussen 11.00 en 12.00 uur."

Praktijk Cesartherapie Wezep, Verlengde Meidoornstraat 11, Wezep. Info: 038-3769769 / www.cesarwezep.nl