• Sandra van der Meulen

Het Pakhuis van meneer Jan

Advertorial

NUNSPEET Na lange tijd leeg te hebben gestaan is er met ingang van morgen (donderdag 11 oktober) weer een invulling gegeven aan het pand aan de Dorpsstraat 26 in het hartje centrum van Nunspeet. Daar waar destijds lange tijd de DA-drogist in gevestigd was. Nu het filiaal van het Pakhuis in Barneveld al drie jaar goed loopt hebben de eigenaren de stap naar Nunspeet gemaakt en daarmee een mooie invulling gegeven aan het ruime pand op een prima locatie. De ruime, frisse winkel opent donderdag 11 oktober voor het publiek.

Sandra van der Meulen

Jan ter Haar is met mede-eigenaar André Westerink al geruime tijd bezig met het inrichten van de winkel en vertelt dat het de bedoeling is dat hij samen met zijn zoon Carlo de winkel gaat runnen. Ter Haar: ,,Het Pakhuis van meneer Jan is een soort dorpswinkel à la een winkel van sinkel. Iedereen moet zich hier thuis en welkom voelen. Het moet de mensen nieuwsgierig maken wat er nu weer in de schappen ligt en het is helemaal niet erg als mensen binnenkomen om alleen even rond te kijken; want een volgende keer zullen zij zich herinneren dat hetgeen ze dan zoeken bij het Pakhuis verkrijgbaar is. De winkel is namelijk echt van alle markten thuis."

ASSORTIMENT Het assortiment zal zeker per seizoen wisselen, maar vaak is er elke twee weken wel weer wat nieuws in de winkel te vinden en het loont dan ook de moeite om regelmatig even binnen te komen. ,,Wij kopen groot in en dat maakt dat wij voor leuke prijzen kunnen verkopen. Het doel is dan ook een tegenhanger te bieden voor het inmiddels wijd verspreide internetwinkelen", aldus Ter Haar.

Het Pakhuis van meneer Jan, met als passend logo de ouderwetse pakhuisjes van vroeger, komt voort uit de handelsgeest van de vader van Jan. Hij ging destijds al met twee koffertjes met handelswaar op pad vanaf de Amsterdamse Prins Hendrikkade naar de diverse markten in de wijde omgeving. Later heeft zich dat verplaatst naar markten op de Veluwe en daaruit is uiteindelijk de winkel in Barneveld ontstaan.

RONDSNUFFELEN De winkel, waar het heerlijk rondsnuffelen is, is met name gespecialiseerd in speelgoed, feestartikelen, allerhande huishoudelijk gerei, hebbedingetjes en kadootjes en biedt daarnaast een grote collectie beenmode van het bekende merk Marianne. Dat laatste komt voort uit een andere zaak die Ter Haar in Barneveld runt en waar uitsluitend beenmode wordt verkocht. Mede-eigenaar Westerink: ,,We staan te popelen om in Nunspeet te starten. Wij denken hier een mooie aanvulling te kunnen zijn op de bestaande winkelstand en bieden voor elk wat wils en dat dan net weer in een ander prijssegment dan vergelijkbare winkels."

Samen met nog drie enthousiaste dames is het team er dus klaar voor en zullen zij het winkelend publiek graag verrast doen staan van hetgeen Het Pakhuis van meneer Jan hen zoal te bieden heeft.