• Jan Modderman.

Heerder ondernemers presenteren zich tijdens Hemito

HEERDE Ondernemers uit Heerde, Wapenveld, Veessen en Vorchten presenteren zich op vrijdag 13 oktober op Consumentenbeurs Hemito. De beurs wordt gekenmerkt door diverse proeverijen, demonstraties en productpresentaties en is gratis toegankelijk.

Consumentenbeurs Hemito wordt voor het derde achtereenvolgende jaar gehouden in Heerde en is een initiatief van de lokale ondernemersvereniging. Jan Modderman is bestuurslid van Ondernemersvereniging Heerde en coördinator van diverse evenementen, waaronder Hemito. Een aantal jaar geleden werd 'Heerde Proeft' in het leven geroepen, een sfeervol eten en drinkfestijn waar alleen bedrijven uit de foodsector bij betrokken waren.

Drie jaar geleden besloten we het evenement te verruimen en er een consumentenbeurs van te maken. Dit jaar zullen 85 ondernemers uit de gemeente Heerde zich presenteren. Hemito staat voor Heerder Middenstands Tentoonstelling. Voorbeelden van andere lokale evenementen zijn Heerde Bruist en het Oktoberfest. Het Oktoberfest vindt de dag na de consumentenbeurs van 19.30 uur tot 24.00 uur plaats in dezelfde tent.

HEMITO De consumentenbeurs heeft een divers karakter vanwege de aanwezigheid van 85 lokale bedrijven afkomstig uit diverse sectoren. Eten en drinken, Fashion en Wonen, Electro, (Cos-) medisch, Auto's en Fietsen, Bloemen, Sport en Informatief zijn de thema's die aan bod komen. Er zullen verschillende demonstraties zijn, bijvoorbeeld van huishoudelijke apparatuur.

De brandweer is aanwezig met een zogenaamde autokantelsimulator en laat zien hoe iemand zo snel mogelijk uit een auto kan komen als deze over de kop

is geslagen. Bezoekers aan de beurs kunnen deelnemen aan een wedstrijd 'wie wisselt zo snel mogelijk een autowiel'. De winnaar ontvangt een waardebon van restaurant de Postkamer. 's Avonds zullen monteurs van diverse autobedrijven met elkaar deze strijd aangaan. Verder zijn er diverse proeverijen, kunnen kinderen zich laten schminken en brengt DJ Lars vanaf 18.30 uur nog meer sfeer in de tent.

SPONSOR Ondernemersvereniging Heerde wil de beurs voor de lokale ondernemers zo laagdrempelig mogelijk houden en heeft derhalve geen winstoogmerk. ,,Een groep studenten van het Deltion College uit Zwolle zal als project voor hun studie helpen om de tent in te delen, de ondernemers te begeleiden naar de tent en hen hun plaatsen aanwijzen. Verder zijn we blij met diverse regionale sponsors en met de Rabobank als hoofdsponsor", aldus Modderman.

,,De Rabobank vindt het een goed initiatief dat lokale ondernemers naar buiten treden en door middel van een dergelijk evenement ook met elkaar in contact komen."

Consumentenbeurs Hemito wordt gehouden op vrijdag 13 oktober van 14.00 tot 21.00 uur. De beurs is geschikt voor jong en oud en is gratis toegankelijk. In de directe omgeving van het beurs terrein is volop (gratis) parkeergelegenheid.