• Voorzitter Harrie van de Ven van het Voerman Museum Hattem prijst de enorme inzet van de vrijwilligers, die ook 2017 weer tot een succesvol jaar hebben gemaakt.

    Voerman Museum Hattem
  • Harriët Harmeijer van het Anton Pieck Museum stelt vast dat er in 2017 goede bezoekerscijfers zijn behaald met de bezoekersaantallen.

    Voerman Museum Hattem

Hattemse musea dik tevreden over 2017

HATTEM Het Anton Pieck Museum Museum en het Voerman Museum Hattem kijken terug op een geslaagd 2017. De musea mochten het afgelopen jaar meer dan 24.600 bezoekers verwelkomen. Daarmee was het bezoekersaantal bijna even hoog als in het topjaar 2016, toen ruim 25.000 mensen langs de gezamenlijke kassa aan de Achterstraat gingen.

In deze cijfers zijn ook de bezoekers meegerekend die de musea hebben bezocht als onderdeel van een dagtocht naar het bedrijf Well-Fare in Nunspeet. Laten we deze groep weg, dan komen de musea over 2017 op ruim 22.200 bezoekers tegen zo'n 23.000 in 2016.

Voorzitter van het Anton Pieck Museum Harriët Harmeijer en bestuursvoorzitter Harrie van de Ven van het Voerman Museum Hattem toonden zich tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst maandag dik tevreden over de in 2017 behaalde resultaten. Harmeijer stelde vast dat het goed gaat in de museumwereld en dat ook de beide Hattemse musea een mooi jaar achter de rug hebben. Van de Ven onderstreepte hierbij nog eens dat het Anton Pieck Museum en het Voerman Museum Hattem geheel op vrijwilligers draaien en dat deze fraaie resultaten dankzij de inzet van die vrijwilligers is behaald. Harmeijer liet tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst tevens weten dat zij de voorzittershamer van het Anton Pieck Museum in april overdraagt aan haar opvolger Hans van der Hoeven.

De twee musea hopen ook dit jaar weer al die bezoekers, die vaak vanuit het hele land naar Hattem komen, te blijven trekken. En natuurlijk ook de buitenlandse museumbezoekers. Het Anton Pieck Museum lanceert hiervoor in april de tentoonstelling rond striptekenaar Jan van Haasteren. Het Voerman Museum Hattem heeft tot half april de expositie rond de schilders Freek van den Berg en Roland van den Berg. Daarna krijgt de Voerman-collectie in Hattem versterking van een tentoonstelling, die gewijd zal zijn aan de roos. Deze zomertentoontstelling heeft als uitgangspunt de aquarel van Jan Voerman senior 'La France rozen'.