• Natuur en Milieuvereniging Groentje

Groentje krijgt premie actie inlevering elektrische apparaten

OLDEBROEK Natuur en Milieuvereniging Groentje kreeg op vrijdag 29 september uit handen van wethouder Harm Westerbroek de WeCycle prijs van 1000 euro. Groentje gaat dit besteden aan het project Dorpen in het Groen.

De vereniging kreeg dit bedrag voor de inzet bij de speciale actie de gemeente Oldebroek en Wecycle voor de inzameling van kleine elektrische apparaten. Mede daardoor kwam de inzameling in de gemeente op plaats zeven van de zeventig gemeenten. De deelnemende gemeenten konden bij Wecycle doorgeven welke organisatie in aanmerking kwam voor de prijs.

De uitreiking gebeurde op de gemeentewerf in Wezep, de plaats waar de apparaten worden ingezameld. Inwoners die hun apparaten hebben ingeleverd voor deze actie, worden door de vereniging hartelijk bedankt voor hun inzet. Het gescheiden inzamelen gaat overigens gewoon door; inleveren kan bij de gemeentewerf.

Groentje wil het gewonnen bedrag besteden aan een nieuw project namelijk Dorpen in het Groen. Daarmee gaat men in de dorpen van de gemeente aan de slag met streekeigen beplanting. Dat kan door de erven van deelnemers te verfraaien door het aanplanten van heggen, fruitbomen, bosjes en singels. Groentje wil dit project volgend jaar starten, door gebruik te maken van een subsidieregeling van de provincie. Meer informatie over dit project staat op www.groentje-wezep.nl.