• Barry Wensink/BDUmedia

'Goed jaar voor bedrijfsleven in Nunspeet'

NUNSPEET Het bedrijfsleven in Nunspeet heeft een goed jaar achter de rug. Een jaar waarin nieuw personeel kon worden aangetrokken, de orderportefeuilles goed zijn gevuld en geïnvesteerd in de toekomst kon worden.

Wijnand Kooijmans

Dat gaf voorzitter Ab van de Beek aan tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Bedrijven Kring Nunspeet (BKN). Bij deze gelegenheid werd de BKN-Award uitgereikt aan Ronald Cleijsen. Vanuit het bestuur heeft de Elburger ondernemer met een bedrijf in Nunspeet, zich ingezet voor verschillende instanties. Onder meer De Diamant en de Stichting Nunspeet uit de Kunst waarvan hij 1 januari afscheid heeft genomen als voorzitter. Tijdens de verkiezing uit drie kandidaten kreeg Cleijsen 45 procent van de stemmen.

PROBLEEM Volgens Van de Beek blijft het vinden van goed personeel een blijvend en chronisch probleem. Volgens hem moet op korte termijn een invulling worden gegeven aan het tekort aan geschoold personeel.

De voorzitter van de BKN is verheugd dat door een goede lobby de verbreding van rijksweg A28 op de agenda is komen te staan bij politiek Den Haag. Hij vindt dat de aanpak op zo kort mogelijke termijn moet worden gerealiseerd. En daarmee files en stilstand opgelost worden.

GESPREKKEN Hij gaf aan dat op het bedrijventerrein Lepelingen ondernemers en gemeente de eerste gesprekken hebben gevoerd om veiligheid en parkeerproblematiek samen op te lossen. Het doet hem deugd dat de samenwerking goed verloopt en de partijen de zaak zeer serieus nemen.

Ten aanzien van de realisering van het nieuwe zwembad pleit Van de Beek voor de inzet van lokale bedrijven. Volgens hem zijn daartoe voldoende bedrijven in staat, ondanks dat het Europese aanbesteding is. Tevredenheid vertoont Van de Beek over de activiteiten van Nunspeet uit de Kunst. Zeker nu Lelystad Airport gestalte krijgt is het volgens de voorzitter van de BKN een zaak de Veluwe te promoten.

DEBAT Van de Beek maakte bekend dat 7 maart door de BKN het groot politiek debat wordt gehouden. Lokale partijen krijgen dan de mogelijkheid om hun programma te presenteren en te verdedigen. Voor komend jaar is het, zo vindt de voorzitter, zaak de identiteit van ondernemend Nunspeet te waarborgen en de regio Noord-Veluwe verder op de kaart te zetten.