• Koen Suyk

'Glasvezel op bedrijventerrein zaak van bedrijven zelf'

NUNSPEET Alle Nunspeetse bedrijventerreinen zijn voorzien van snel glasvezel. Dat maakt dat bedrijven die dat willen zich niet kunnen aansluiten bij de actie die tot 4 december loopt waarbij inwoners van het buitengebied zich kunnen aanmelden voor aansluiting op glasvezel.

Dat gaf wethouder Leen van der Maas aan naar aanleiding van vragen Corrie Jansen (Gemeentebelang). Tijdens werkbezoeken aan bedrijven heeft haar fractie regelmatig te horen gekregen dat het bedrijven veel tijd en moeite kost om aan snel internet te komen. Dat maakt dat een deel van de bedrijven nu zelf een aansluiting op snel internet probeert te realiseren.

Volgens Van der Maas is het een keuze geweest van de eigenaren van bedrijven zich destijds niet aan te sluiten. Het maakt ook er, wat hem betreft, geen rol voor de gemeente is weggelegd. Wel deed hij een oproep aan alle bewoners van het buitengebied zich voor 4 december aan te melden omdat zij anders de komende tien jaar van glasvezel verstoken blijven.

Voor het bedrijventerrein De Kolk wordt parkmanagement in het leven geroepen. Dat betekent dat die verantwoordelijk wordt om alle voorzieningen naar de hier gevestigde en nog te vestigen bedrijven uit te rollen. Is dat eenmaal achter de rug, dan kan de parkmanager ook een rol gaan vervullen voor de al bestaande bedrijventerreinen.

Tot die tijd is, volgens de wethouder, een zaak van de bedrijven zelf zich te verenigen om alsnog een aansluiting te realiseren of hiervoor zelf de verantwoordelijk te nemen.