• Lutein op de foto met pet. Rechts Bea en Kees Sneller.

    Dorine Verheul

Garage Sneller naar Elburg

Advertorial

ELBURG ,,Het is min of meer een verplichte verhuizing van 't Harde naar Elburg door uitbreidingsplannen van onze verhuurder, maar ik ben ervan overtuigd dat onze klanten uit 't Harde zoveel vertrouwen in ons hebben dat ze gewoon met ons meeverhuizen.

Dorine Verheul

Bea en Kees Sneller hebben de verbouwing en inrichting van het pand aan de Noorderbreedte 1c in Elburg afgerond en zijn sinds 25 februari weer volop aan het werk in hun garage. ,,Het is nog wel een rommeltje op kantoor, want alles moet een nieuwe plek krijgen, maar dat komt ook wel weer goed." Sneller zit liever met zijn hoofd onder de motorkap van een auto, heftruck of motor dan achter de computer in de administratie. ,,De werkplaats is gelukkig wel helemaal klaar en we hebben nu vier bruggen, zodat we ook nog kunnen uitbreiden", zegt Sneller trots.

HEFTRUCKS Kees is een monteur met een ruime ervaring in zijn vak. Maar naast automonteur met een brede kennis van onder andere de merken Mercedes, Audi en Volkswagen kan men bij hem ook terecht met defecte heftrucks en (kleine) tractors. ,,Voor dat laatste komen we dan wel bij de klant aan huis of bedrijf, want die grote machines kunnen wij helaas niet kwijt", lacht hij. Met trots vertelt zijn vrouw dat het pand aan de Noorderbreedte hoog genoeg is om ook een camper op de brug kwijt kunnen. ,,En die kunnen hier ook gekeurd worden, we zijn namelijk tevens een allround APK Keurstation." Vader en zoon Jarno (18) delen de passie voor de motorcross waardoor de kennis van motoren gewaarborgd is binnen het bedrijf.

Naast twee ervaren automonteurs werkt op vrijdagochtend Lutein (41) voor Garage Sneller. Lutein komt uit Wezep en heeft een verstandelijke beperking. Via Careander kwam hij bij Bea en Kees terecht en werkt nu al een aantal jaar bij hen. ,,Lutein is gek op knopjes en doet graag de roldeur voor klanten open. Daarnaast helpt hij met het schoonmaken van de werkplaats en hij wordt graag gezien door de klanten. Hij heeft een eigen overall met daarop zijn naam geborduurd. Hij is er apetrots op!"
Bea heeft naast haar administratieve werkzaamheden voor hun bedrijf namelijk nog een andere passie: de borduurstudio. ,,We kunnen echt bijna alles borduren. Knuffeldieren en zakdoeken, maar ook bedrijfskleding kan worden voorzien van een logo of tekst. Bedrijfskleding die overigens ook door ons geleverd kan worden.

Dat de familie van vele markten thuis is, blijkt wel uit het feit dat zij ook sportprijzen leveren. ,,Voor ieder evenement of sportwedstrijd kunnen wij de prijzen verzorgen. Gelukkig helpt onze dochter Jennifer (20) mee in het bedrijf als dat nodig is, want het is best druk. We zijn een echt familiebedrijf. Zeven dagen per week als dat nodig is, want heeft een klant ons nodig, dan kunnen ze ons altijd bellen. We proberen altijd een oplossing te vinden!"

Twaalf jaar geleden, op 29 maart 2007 openden ze het pand in 't Harde. Dat doen ze nu weer: op 29 maart aanstaande is iedereen welkom van 18.00 uur tot 22.00 aan de Noorderbreedte 1c in Elburg. Aan de website wordt nog gewerkt. Garage Sneller is bereikbaar op telefoonnummer 0525-654030.