• Studio LUSIN
  • Studio LUSIN

Elburgse BNI bestaat vijf jaar

ELBURG Afdeling Elburg van Business Network International (BNI) bestaat vijf jaar, alle reden voor een bescheiden feestje volgens voorzitter Robert Bruinenberg: ,,We zijn met een groot deel van onze dertig leden drie dagen naar Barcelona geweest om dit lustrum te vieren." Maar het 'vieren' was niet het enige doel van de reis. ,,Normaal gesproken hebben onze leden vooral zakelijk contact met elkaar, het is mooi dat tijdens zo'n reis er ook ruimte komt voor persoonlijk contact, om elkaar daardoor beter te leren kennen. Vervolgens helpt dat weer bij het zaken doen."

De BNI is een internationale netwerkorganisatie met afdelingen over de hele wereld. De leden van BNI De Wilde Baars komen wekelijks op woensdagochtend om 6.45 uur bij elkaar, waarna om 7.00 uur het ontbijtbuffet geopend wordt. Vervolgens kent elke bijeenkomst een strakke indeling, gericht op het geven en ontvangen van opdrachten of netwerkgesprekken met potentiële klanten. ,,Wekelijks kan ieder lid een zoekvraag stellen in de vorm van een persoon of bedrijf waarmee hij of zij graag in contact zou komen. Vervolgens is het aan de andere leden om daarop te reageren en het contact te leggen. Ieder lid heeft een netwerk van enkele honderden personen, terwijl alle leden bij elkaar een veel groter netwerk vormen. Ons netwerk proberen we voor elkaar open te stellen."

Voor veel leden is de BNI een succes. ,,Het is best hard werken om er elke week op tijd te zijn en inbreng te hebben, maar er zijn meerdere leden die dit al sinds de oprichting doen. Met succes: er werd vorig jaar ruim 3,2 miljoen omzet gedaan via de BNI." In Barcelona werden deze klinkende cijfers gevierd. ,,We hebben ons op culinair en cultureel vlak tegoed gedaan aan al het moois wat deze prachtige stad te bieden heeft. Laat het volgende jubileum maar komen."