• Gemeente Heerde

Duurzame lokale energie dankzij Heerde Energiek

HEERDE Binnenkort kunnen inwoners van Heerde gebruik maken van lokale en duurzame energie van Energiecoöperatie Heerde Energiek, meldt de gemeente Heerde. Heerde Energiek is een burgerinitiatief dat het gebruik van duurzame energie wil stimuleren.

De gemeente Heerde wil borg staan voor de leningen voor de lokale productie van duurzame energie. Op donderdag 9 mei hebben wethouder Wolbert Meijer en Gert de Vos, voorzitter van Energiecoöperatie Heerde Energiek, de overeenkomst voor deze borgstelling ondertekend.

De gemeente Heerde is naar eigen zeggen blij dat de gemeenschap mee wil werken aan de energietransitie: ,,De energietransitie is een grote opgave en daar hebben we iedereen bij nodig. Daarnaast ontstaat er weer meer behoefte aan lokale producten en dat geldt ook voor energie. Energiecoöperatie Heerde Energiek is een mooi initiatief dat hieraan bijdraagt."

De coöperatie start dit jaar met het eerste project. Ze willen dit jaar vier daken van agrarische gebouwen met zonnepanelen vol leggen. Burgers die geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen of geen geld hebben om in zonnepanelen te investeren, kunnen van deze energie gebruik maken.