• V.l.n.r. Cees Noorderijk Peter Noorderijk en Mannes van Ark.

    Lotte Marie Photography

Drie bedrijven onder één dak

NUNSPEET DutchDays, Huisvesting NL en yellow arrow zijn onlangs van Harderwijk naar Nunspeet verhuisd. De drie jonge bedrijven zijn totaal verschillend, maar versterken elkaar juist daarom in veel opzichten.

Hanneke Bloemendaal

Uitzendbureau DutchDays is voortgekomen uit het in 2011 opgerichte BNS People. Het richt zich primair op arbeidsmigranten uit heel Europa, maar ook werkzoekenden uit eigen land kunnen zich inschrijven voor tijdelijk of vast werk in de sectoren bouw en techniek, logistiek of foodproductie. ,,De oude naam dekte de lading niet meer en veranderde in april 2018 in DutchDays", licht Cees Noorderijk toe. ,,Wij richten ons namelijk niet alleen op het aanbieden van werk, maar bieden een compleet plaatje. Dat wil zeggen dat we ook voor huisvesting zorgen, vervoer regelen, helpen met de administratie, het vinden van een opleiding of het regelen van een sportabonnement. De nadruk ligt niet alleen op werken, maar ook op het sociale leven eromheen. Onze slogan is dan ook 'Good work, Good life'." Hij vervolgt: ,,Wij geloven in het online vinden van de juiste arbeidskrachten en hebben recruitment platforms in heel Europa. Yellow arrow faciliteert al onze digitale processen. Huisvesting NL is onze partner in het verzorgen van huisvesting."

HUISVESTING NL Huisvesting NL is ontstaan vanuit DutchDays. ,,Wij verhuren gemeubileerde woonruimte in heel Nederland aan diverse uitzendorganisaties", vertelt Mannes van Ark. ,,Buiten de normale woonruimte om, waarvoor wij samenwerken met vastgoedeigenaren, ontwikkelen en realiseren wij ook grotere tijdelijke huisvestingslocaties. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld voormalige hotels en vakantieparken waar wij een tijdelijke invulling aan geven, zodat er in de tussentijd naar een nieuwe bestemming kan worden gekeken. Ook adviseren wij overheid en gemeenten om samen te voorzien in legale en goed gecontroleerde huisvesting. Dit is nodig omdat de groep arbeidsmigranten in Nederland ieder jaar gestaagd groeit."

[GIDS ] Yellow arrow wil voor ieder bedrijf de gids zijn in de digitale jungle. Het bedrijf werd in 2017 los van DutchDays en Huisvesting NL opgericht. ,,Wij helpen met kantoorautomatisering op technisch en strategisch niveau", aldus Peter Noorderijk. ,,Wij kijken waar je als organisatie staat, welke rol kantoorprocessen spelen en waar verbetering mogelijk is. Onze focus is om de klant niet alleen slimmer te laten werken, maar ook om de klant overal, altijd en bovendien veilig te laten werken. Zie onze IT-specialisten maar als wegwijzers naar de digitale toekomst." Yellow arrow werkt door heel Nederland en faciliteert o.a. de digitale processen van DutchDays en Huisvesting NL.Vanwege groei zochten de drie bedrijven een groter pand. Sinds december huisvesten zij gezamenlijk aan de Marconiweg in Nunspeet. DutchDays,

info: 0341-870 028 en www.dutchdays.eu. Yellow arrow, info: 085-2738313 en www.yellowarrow.nl. Huisvesting NL, info: 0341 – 870031 en www.huisvesting-nederland.nl