• Allekabels.nl

De 5 snelste micro SD geheugenkaarten voor jouw camera

Advertorial

De beste SD geheugenkaart voor je camera vinden, kan een uitdaging zijn. Verschillende camera's hebben verschillende gegevens- en compatibiliteitsbehoeften en er zijn veel verschillende merken die vechten om jouw aandacht. Welke moet je kiezen?

Deze tekst wordt aangeboden door Allekabels.nl

De evolutie van de SD geheugenkaart
Het algemene ontwerp van de geheugenkaart is in de loop van de jaren niet zo veel veranderd. Secure Digital-kaarten, beter bekend als SD geheugenkaarten, bestaan al meer dan twintig jaar en hebben de microSD versie voortgebracht die te vinden is op smartphones en tablets. De grote vooruitgang in de technologie was intern, waarbij nieuwere kaarten steeds meer gegevens met veel hogere snelheden konden verwerken. Dit is een noodzakelijke stap omdat camera's steeds sneller en van hogere kwaliteit worden. De SD geheugenkaart moet in staat zijn de gegevens bij te houden die de camera produceert.

Waar moet ik beginnen?
Als je in een van de beste camera's hebt geïnvesteerd, heb je waarschijnlijk een mediakaart van de nieuwste generatie nodig die aan de hoge eisen van de foto- en video-opnamemogelijkheden van je camera kan voldoen. Dit is tegenwoordig zelfs het geval met instapcamera's, dus ongeacht of je nu met een spiegelloze camera of met een professionele DSLR van een beginner fotografeert, u zult waarschijnlijk dezelfde vraag hebben met betrekking tot de snelste SD geheugenkaarten. Waar moet ik beginnen?

Natuurlijk heb je een budget in gedachten en wil je ook gaan voor de kaart met de hoogste capaciteit met de snelste lees- en schrijfsnelheden die je je kunt veroorloven. Vroeger was het advies hier om te kiezen voor meerdere kaarten in plaats van één gigantische capaciteitsoptie, in het geval dat de laatste op de een of andere manier beschadigd raakte en beelden verloren gingen. Maar in werkelijkheid zijn dergelijke gebeurtenissen zeldzaam, vooral deze dagen. Als je kiest voor een one-size-fits-all-kaart met hoge capaciteit, betaal je uiteraard meer geld voor meer geheugen. Maar op de lange termijn is dit misschien de moeite waard, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over het verwisselen van kaarten en het opnieuw opmaken van foto's als er onvoldoende ruimte is.

Je eigen specifieke behoeften kunnen echter heel verschillend zijn, maar om je te helpen, hebben we hieronder de vijf snelste SD geheugenkaarten gekozen die voldoen aan verschillende vereisten en budgetten!

SanDisk Extreme PRO SD UHS-I
Krachtige gebruikers wordt geadviseerd om de Extreme PRO SDXC-kaart te bekijken van de al lang bestaande kaartfabrikant SanDisk. Verkrijgbaar in capaciteiten van 32 GB tot een indrukwekkende 512 GB, deze optie biedt een snelheidsklasse 3-classificatie. Het echte praktische voordeel hier is niet alleen de indrukwekkende schrijfsnelheid tot 90MB/s - wat betekent dat het overweg kan tegen snel sequentieel schieten in zowel JPEG als Raw - maar ook een extreem hoge overdrachtssnelheid van maximaal 95 MB/s, wat de workflow van enthousiastelingen en professionals zal versnellen. Afgezien van het eenvoudiger maken van een reeks Raw-foto's maakt het data-crunch-aanbod dit ook geschikt voor 4K-video-opnamen. Kortom, deze SanDisk-kaart is een capabele mededinger in de lijst van snelste SD kaarten.

SanDisk Extreme PRO SD UHS-II
Het missen van een belangrijke opname als je als professionele fotograaf werkt, kan een dure fout zijn en is vooral irritant als het veroorzaakt wordt omdat je kaart het niet bij kan houden. Probeer te voorkomen dat dit laatste ooit gebeurt door te investeren in dit ultrasnelle, onvermijdelijk duurdere voorbeeld van het betrouwbare merk SanDisk. De SanDisk Extreme PRO SD UHS-II heeft leessnelheden tot 300 MB/s en met al even indrukwekkende schrijfsnelheden van 260 MB/s is deze kaart een klasseleider onder de snelste SD geheugenkaarten. Deze kaart is een onmisbare optie voor reportage-, sport- en natuurfotografen, die snelle flitsfoto's maken, of videografen die de helderheid van een 4K-resolutie video willen. Omdat dit ook een SDXC-kaart is met Extended Capacity is de opslag indrukwekkend. Beschikbare kaartaanbiedingen zijn er van 32 GB tot 128 GB, maar het accent ligt hier echt op snelheid.

SanDisk Extreme PRO CompactFlash
Compacte flash-kaarten kunnen ouder en omvangrijker zijn dan het nieuwere SD formaatalternatief, maar dat betekent niet dat ze nog steeds niet voldoende capaciteit en snelheid kunnen leveren om te voldoen aan de hedendaagse DSLR-gebruiker. Een goed voorbeeld is het CompactFlash-assortiment van SanDisk, dat capaciteiten van een bruikbare 16 GB tot een krachtige 256 GB biedt, zodat je je SD geheugenkaarten niet hoeft te verwisselen in de hitte van de actie. Ook indrukwekkend hierbij is de schrijfsnelheid van maximaal 140 MB/s bij een maximale opslagcapaciteit van 256 GB, waardoor de kaart ook geschikt is voor videotoepassingen, met name voor de DSLR's die ook Full HD-opname aanbieden.

Strontium Nitro Plus 128 GB
De Strontium Nitro Plus met een capaciteit van 128 GB is de grote broer van de Strontium Nitro Plus 64 GB. Deze kaart is een zeer capabele oplossing met hoge capaciteit voor degenen die 4K-video opnemen of veel high speed-opnamen maken met een DSLR. De bouwkwaliteit van de kaart is ruim en de software voor gegevensherstel is een absoluut pluspunt van de Strontium SD kaart. De Strontium Nitro Plus is in de fabriek geformatteerd met het exFAT-bestandssysteem en zorgt voor compatibiliteit tussen Windows- en Macintosh-computers. De bruikbare capaciteit na het formatteren is 119 GB. De prestaties van de kaart zijn zeker goed met een leessnelheid van 93 MB/s en een schrijfsnelheid van 64 MB/s.

De Strontium Nitro Plus 64 GB
De Strontium Nitro Plus is een nieuwe lijn SD geheugenkaarten die wordt geïntroduceerd in 16 GB, 32 GB en 64 GB met een leessnelheid van 80 MB/s en 60 MB/s aan schrijfsnelheid. De prestaties van de kaart zijn behoorlijk indrukwekkend. Sterker nog, wij geloven echt dat dit de snelste is van alle microSD geheugenkaarten. De kaart die heel dicht in de buurt komt, is de SanDisk SD kaart Extreme Pro.