• Gemeente Oldebroek

College op werkbezoek bij Companjen Constructies B.V.

OLDEBROEK Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek bracht vrijdag een werkbezoek aan Companjen Constructies B.V. aan de Rondweg in Wezep. Het college kreeg een rondleiding en uitleg over de historie en de huidige activiteiten van het bedrijf door de familie Companjen.

Companjen Constructies is een familiebedrijf dat al ruim 175 jaar bestaat. In 1835 begon Bernardus Companjen een smederij in Oldebroek. Hier werden voornamelijk paarden beslagen. Begin 20e eeuw nam Marinus het bedrijf over. Onder zijn leiding werd de naam van het bedrijf veranderd in Companjen Landbouw & Mechanisatiebedrijf. De voornaamste bezigheden waren verkoop en onderhoud van landbouwvoertuigen en melkinstallaties. In de jaren '70 begon de inpoldering en daar waren veeschuren voor nodig. Companjen specialiseerde zich in het bouwen van die schuren. Sinds eind jaren '70 ligt de focus volledig op de staalbranche.

Companjen Constructies bestaat in de huidige vorm inmiddels alweer 12,5 jaar. Om verder te professionaliseren verhuisde Companjen Constructies in 2009 van Oldebroek naar Wezep. Vandaag de dag levert het bedrijf aan opdrachtgevers uit de regio, maar ook uit andere plaatsen in Nederland.