Chocola proeven in Wereldwinkel Hattem

HATTEM In Hattem wordt zaterdag 10 oktober het Chocoladefestival gehouden. Ook de Wereldwinkel doet hieraan mee. Iedere klant kan in de winkel een stukje chocola proeven van Tony's Chocolonely. Het is een merk chocola dat in de afgelopen tien jaar heel populair geworden is door zijn heerlijke smaak en variatie. Nog veel belangrijker is dat Tony's Chocolonely een Nederlands merk chocola is dat gegarandeerd "slaafvrij" genoemd kan worden. Slaafvrij betekent dat het zonder kinderarbeid of kinderslavernij geproduceerd wordt. Het is dus eerlijke chocola.

Hoewel er al veel bereikt is in Ghana en Ivoorkust, landen waar veel chocofabrikanten hun cacao kopen, is er nog heel veel werk te doen. Meer dan twee miljoen kinderen werken nog onder illegale en gevaarlijke omstandigheden op de cacaoplantages. De grondoorzaken zijn niet opgelost: lage prijzen voor de boeren, gebrek aan kennis, zwakke organisatie en een slechte infrastructuur.

Tony betaalt extra premie aan de coöperaties, oplopend tot 25% meer dan de normale cacaoprijs die de boer krijgt. Dat is hard nodig, want de bedragen die de boeren verdienen liggen anders ver onder de armoedegrens. De relatie met de boeren geldt voor de lange termijn.

In de Wereldwinkel geldt tijdens het festival een korting van 10% op de chocolade.

In de Ridderstraat wordt op 10 oktober een gezamenlijke actie van deelnemende winkeliers gehouden. Er zijn leuke prijzen mee te winnen. De Wereldwinkel doet hieraan mee.

Wees welkom aan de Ridderstraat 8 in Hattem.