• N.v.t.

Bespaar op de energiekosten door over te stappen

Advertorial

Overstappen naar een andere energieleverancier kan het overwegen waard zijn, wanneer je wilt besparen op de vaste lasten. Vaak hebben consumenten in geen jaren naar hun energiecontract gekeken, waardoor zij inmiddels zijn overgegaan op een variabel tarief. Immers, na het verlopen van een energiecontract wordt een vast energietarief automatisch omgezet naar een variabel energietarief. De kans bestaat dat het inmiddels veel gunstiger is om een nieuw energiecontract af te sluiten met een vast tarief. Er zijn handige tools op internet te vinden, waarmee het vergelijken van energiecontracten mogelijk is. Een voorbeeld van zo'n tool is Easyswitch.nl. In dit artikel vertellen we je hier meer over!

Een geschikte energieleverancier vinden op internet
Voorheen was het noodzakelijk om zelf berekeningen te maken, wanneer je de goedkoopste energieleverancier wilde vinden. Tegenwoordig maakt een tool deze berekening voor je! Overstappen van energie leverancier wordt zo heel eenvoudig. Let bij het vergelijken van energieleveranciers niet alleen op de tarieven die zij aanbieden. Kijk bijvoorbeeld ook naar het verschil tussen groene en grijze stroom. Hoewel groene stroom vaak betekent dat een energieleverancier een deel van je betaling gebruikt om te investeren in duurzame projecten, kan dit een fijne gedachte zijn. We willen immers allen bijdragen aan een beter milieu en het behoud van de Veluwe!

Een alternatief om bij te dragen aan een duurzamere wereld, is het gebruik van zonnepanelen op het dak van je woning. Met zonnepanelen wek je voortaan zelf groene stroom op. Het sterk toegenomen aanbod aan zonnepanelen maakt dat het steeds aantrekkelijker is geworden om in zonnepanelen te investeren.

Verschillende soorten energiecontracten
Naast het verschil tussen een vast en variabel tarief bij energieleveranciers, worden er vaak ook twee soorten tarieven aangeboden per categorie: een dag- en nachttarief. Wanneer je een dubbele meter in huis gebruikt, kan het aantrekkelijk zijn om voor een energieleverancier met een dag- en nachttarief te kiezen. Zo wordt het voordeliger om grootstroomverbruikers in de nacht te gebruiken. Denk aan een wasmachine, een vaatwasser, enzovoorts. Zonder twee meters in huis is het niet mogelijk om te profiteren van een dubbel tarief.