• Gemeente Oldebroek

Bedrijventerrein Wezep Noord verwelkomt vier nieuwe bedrijven

OLDEBROEK Vier ondernemers uit Zwolle en Wezep ondertekenden donderdag samen met wethouder Harm Westerbroek de koopovereenkomsten voor de grond voor een te realiseren nieuwbouwpand aan de Rondweg op bedrijventerrein Wezep Noord. De omgevingsvergunning voor het nieuwbouwpand is al verleend en de bouw van het nieuwe pand start eind augustus dit jaar.

In het nieuwbouwpand vestigen zich vier bedrijven. Dit zijn Techniparts, Qseals, MRC Klimaatservice en Hallz.nl. Techniparts van eigenaar Frank Muntz komt uit Zwolle en is een gespecialiseerde technische handelsonderneming op het gebied van afdichtingen in rubber en kunststof. Qseals van eigenaar Menno Leeuwerink levert en reviseert mechanical seals (afdichtingen) voor alle industriële toepassingen. MRC Klimaatservice uit Wezep van Evert de Vries levert complete klimaatregelinstallaties en gebouwbeheersystemen. Hallz.nl van Robert van Leeuwen uit Wezep is een specialist in het bouwen, renoveren en onderhouden van bedrijfspanden. Hallz.nl is naast gebruiker van het pand ook de aannemer en heeft het pand ontworpen.

Robert van Leeuwen van Hallz.nl legt uit: ,,Wij kenden elkaar als ondernemer en hadden alle vier onze eigen huisvestingswensen en toekomstbeelden. We zochten alle vier naar een representatieve en goed bereikbare locatie en hadden allemaal onze eigen wensen voor het pand. We willen een bijzonder bedrijfspand met een mooie uitstraling realiseren. Dit ook omdat het pand straks aan de toegangsweg ligt voor de nieuwe op- en afrit van de A28. Met de situering en architectuur hebben we daar alvast rekening mee gehouden in overleg met de gemeente. Daarnaast moest het natuurlijk ook passen qua oppervlakte voor alle gebruikers. We zijn blij dat het gelukt is alle wensen te integreren in één ontwerp. Het is geen standaard bedrijfspand uit het boekje, maar echt een visitekaartje voor onze bedrijven."

WEZEP NOORD Bedrijventerrein Wezep Noord ligt ten noorden van de Rondweg van Wezep. Het is een modern en kwalitatief hoogstaand bedrijventerrein. Wethouder Westerbroek: ,,Dit bedrijventerrein is heel geschikt voor bedrijven die het moeten hebben van kleinschalige en goed bereikbare kavels. Zeker als de nieuwe op- en afrit naar de A28 straks wordt gerealiseerd is dit een toplocatie. We zijn blij met de aanwinst van dit pand en heten deze ondernemers van harte welkom op het bedrijventerrein Wezep Noord. We zien momenteel dat de vraag en de uitgifte op Wezep Noord behoorlijk in de lift zit en we verwachten dat Wezep Noord op korte termijn volledig bezet gaat worden."