Bakkerij Schuld koopt korenmolen de Tijd in Elburg

ELBURG Jan-Aart Schuld, de vijfde generatie bakkers uit het sinds 1886 gevestigde bakkersbedrijf bakkerij Schuld uit Oldebroek is na twee jaar onderhandelen overgegaan tot de aankoop van het Rijksmonument korenmolen de Tijd.

De achtkantige stellingmolen, die ieder zaterdag bij goed weer draait, is daarmee voor de toekomst behouden als werktuig. De bedoeling is, en daarmee is Schuld naar eigen zeggen al in vergevorderd overleg met gemeente, provincie, omwonenden en het Rijk, om er als hoofdactiviteit een maalderij - bakkerij van te maken. De gemeente Elburg heeft inmiddels het principe-akkoord afgegeven, waarmee de vervolgprocedure is opgestart.

De molen wordt omgedoopt tot De Bakkersmolen, waarbij de naam De Tijd behouden zal blijven. De stellingmolen, de gebouwen, de hamermolen en de molenaarswoning met schuur, worden daarmee gerestaureerd en in authentieke staat behouden.

,,De betrekkelijk kleine aanbouw en aanpassingen zullen juist een heel modern karakter krijgen, waardoor de industriële tijdperken 'door de jaren heen' prachtig in beeld gebracht gaan worden", schrifjt het bedrijf.

Schuld zal er een tweede hoofdvestiging opstarten. Het project 'Van Akker tot Bakker' wordt daarmee volledig in eigen beheer ten uitvoer gebracht. Naast Oldebroek, heeft Schuld zijn tweede hoofvestiging nu ook in Elburg-Oostendorp. De gehele keten vanaf de graankorrel in de grond tot de boterham op het bord moet inzichtelijk gemaakt gaan worden.

De core business blijven de bakkerij en bakkerswinkel, uiteraard de maalderij, een chocolaterie en een plek om te verblijven voor een workshop, een lezing of een demonstratie.

,,Mede doordat er een afhaalpunt van lekkerversbrood.nl in het pand komt, zijn we enerzijds knetter ouderwets, anderzijds hypermodern.

Een prachtige combi voor de toekomst", volgens de bakker.