Apotheek Heerde sponsort AED EHBO-vereniging

HEERDE Apotheek Heerde heeft EHBO-vereniging Heerde verblijd met een nieuwe AED. Voorzitster Andrea Wullink kreeg de handzame defibrillator uitgereikt van apotheker Ruud Timmerman. Wullink is blij met de AED. ,,Deze AED gaan we onder meer gebruiken voor het geven van cursussen. We zien dat op steeds meer plekken AED's hangen maar merken dat veel mensen onbekend zijn met het gebruik ervan. Daarom starten we op 6 januari met een training die mensen vertrouwd maakt met het gebruik van een AED. Zo maken wij Heerde en omgeving met steun van Apotheek Heerde weer een beetje veiliger."

Naast de AED cursus is de vereniging ook op andere manieren actief in de Gemeente Heerde. ,,Op 20 januari start onze reguliere EHBO cursus en geven we EHBO trainingen aan bedrijven. De eerste, bij een kinderdagverblijf, is inmiddels met goed resultaat afgerond."

EHBO-vereniging Heerde en Apotheek Heerde zijn geen onbekenden van elkaar. Wullink: ,,Apotheek Heerde sponsort onze vereniging al jaren. Onder meer met oefenmaterialen voor de Jeugd EHBO A opleiding voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Heerde en Veessen. Onderdeel van die opleiding is, voor de scholen die dat willen, een apotheek-les over poeders en pillen die door Ruud Timmerman wordt gegeven. Die samenwerking verloopt prima. Toen we dan ook met het idee voor de AED aankwamen waren we het snel eens. Als tegenprestatie krijgen de medewerkers van de apotheek van ons een reanimatietraining. En het gebruik van de AED staat natuurlijk ook op het programma."

Foto: Andrea Wullink, voorzitster EHBO-vereniging Heerde ontvangt uit handen van apotheker Ruud Timmerman een nieuwe AED.