• Hanneke Bloemendaal

Ambachtelijk bereide pannenkoeken

Advertorial

EPE Pannenkoekenhuis De Honingpot in Epe heeft sinds twee maanden nieuwe eigenaren. Het bedrijf is in de familie gebleven; ook zijn de naam en het concept, ambachtelijk bereide pannenkoeken, gehandhaafd.

Hanneke Bloemendaal

André en Driesje Rorije openden vijftien jaar geleden Pannenkoekenhuis De Honingpot. In de afgelopen jaren bouwden zij een goede naam op onder meer vanwege de kwaliteit van de pannenkoeken. ,,En dat is niet veranderd", vertelt Martijn Pluim, die samen met zijn partner Melissa van Dorp begin augustus het bedrijf van zijn oom en tante heeft overgenomen. ,,Alle pannenkoeken worden gebakken met meel van de lokale molen. Niet met behulp van een carroussel, maar stuk voor stuk in een grote koekenpan. Dat proef je echt." De menukaart van De Honingpot biedt veel soorten pannenkoeken en varieert al naar gelang de seizoenen. ,,Wie ondanks ons brede aanbod toch geen pannenkoek naar wens kan vinden, kan de pannenkoek ook helemaal zelf samenstellen." Vaste klanten zullen ontdekken dat het personeel van De Honingpot onveranderd is; ook de dochter en schoonzoon van André en Driesje zijn er nog steeds werkzaam.

KINDEREN Kinderen krijgen volop aandacht bij De Honingpot. ,,We hebben diverse kindermenu's zoals Maja de Bij, De Honingpot, het Knuffelmenu of Superman. Bij het knuffelmenu mogen kinderen een knuffel uitzoeken uit de speciale knuffelkast", vertelt Melissa van Dorp. ,,Het Honingpotmenu gaat vergezeld van een leuk bordje en bekertje. Sowieso mogen kinderen na afloop altijd een cadeautje uitkiezen uit de speciale schatkist." Een grote hoek van het restaurant is helemaal ingericht als speelhoek en bij mooi weer kan er achter het restaurant in de bijbehorende speeltuin gespeeld worden. De eigenaren doen er veel aan om het kinderen naar de zin te maken: zo worden er geregeld themaweken georganiseerd, waarbij het restaurant volledig aan een thema (zoals 'Jungle' in de herfstvakantie) wordt aangepast.

OP LOCATIE Wie een feest of evenement een originele twist wil geven, kan de speciale pannenkoekenkar van De Honingpot inhuren. De pannenkoeken worden vervolgens op locatie gebakken. ,,We kunnen ook versgebakken pannenkoeken voor een feest of evenement kant en klaar op locatie afleveren. Verder is het mogelijk om pannenkoeken af te halen in het restaurant." Voor gasten die niet van pannenkoeken houden heeft het restaurant een beperkte kaart met plate gerechten, soepen en salades.

Het restaurant met 110 zitplaatsen en een verwarmde aanbouw, is van dinsdag tot en met zondag vanaf 15.00 uur geopend. Nog dit jaar worden er nieuwe parkeerplekken gerealiseerd. De Honingpot is zowel kerstavond als beide kerstdagen geopend. Van 31 december tot en met 17 januari is het restaurant gesloten.

a        [Pannenkoekenhuis De Honingpot, Hoofdstraat 124 / 126, 8162 AP Epe. Informatie: 0578-614334, www.dehoningpot.nl en Facebook.