• Hanneke Bloemendaal

Actie op de weekmarkt

Advertorial

HATTEM De hele maand september staat de markt in zowel Hattem als Wezep bol van de acties. Iedere week worden de klanten verrast met een leuke attentie en krijgen de kinderen een ijsje. Ook maken de klanten kans op een ballonvlucht.

Alle marktkooplieden op de Noord-Veluwe vormen samen de Stichting Markten Noord-Veluwe. Voorzitter van de stichting is Jaap ter Weele. Hij licht de actie toe: ,,De zomervakantie is weer voorbij en wij gaan met frisse moed het najaar in. We vinden het leuk om onze klanten hierbij te betrekken en daarom hebben we de maand september uitgeroepen tot actiemaand. De acties vinden plaats op de weekmarkt in Hattem en in Wezep."

ACTIE

Vorige week werden alle klanten op de markt verrast met een 'Markt-Big Shopper'. Deze week ligt er voor elke klant een mooie bos bloemen klaar. ,,De klanten ontvangen bij aankoop van tien euro of meer aan boodschappen een bonnetje dat ze in kunnen wisselen voor een bos bloemen bij de bloemenkraam", legt Ter Weele uit. ,,De weken erna gelden dezelfde voorwaarden en ontvangen onze klanten respectievelijk een doosje eieren en een zak sinaasappels. Gedurende alle marktdagen in september in Hattem en Wezep ontvangen alle kinderen van klanten een gratis ijsje." Als klap op de vuurpijl kan iedere klant bij zijn of haar aankoop een bonnetje invullen met naam en adresgegevens. Onder alle inzenders worden aan het eind van de maand 30 plaatsen voor een ballonvluchten verloot. ,,De ballonvlucht zal in het voorlaatste of laatste weekend van oktober plaatsvinden. Een en ander is te zijner tijd afhankelijk van de weersomstandigheden. Er zijn vijf luchtballonnen die tegelijkertijd de lucht in zullen gaan vanaf het H2O bedrijventerrein in Hattemerbroek. We maken er een echt ballonfestijn van, want er kunnen maar liefst dertig mensen mee. De winnaars krijgen persoonlijk bericht." 

MARKT

De markt in Hattem vindt plaats op de woensdagmiddag en in Wezep op de donderdagmiddag. Er staat een keur aan kramen met dagverse producten als kaas, vlees, vis, groente, brood en banket, kip en noten. Ook zijn er kramen met non-foodproducten als bloemen en planten, kousen en sokken, ondergoed, huishoud- en hobbyartikelen en fietsaccessoires (Wezep). ,,Er zijn op beide markten nog plekken vrij, dus gegadigden kunnen zich melden. Op dit moment zijn we bezig om een goede kledingkraam toe te voegen aan de markt." Ter Weele vervolgt: ,,We zijn een hechte club onder elkaar en we beseffen dat we elkaar moeten versterken. De markt is niet alleen een plek om inkopen te doen, maar ook een ontmoetingsplek. De mensen maken makkelijk een praatje met elkaar en ook met ons. Je kan er vrij rondlopen, er zijn geen drempels en niemand is verplicht om iets te kopen." 

VERHOGEN

Ter Weele staat zelf al met zijn kraam sinds 1982 op de markt in Hattem en sinds 1990 in Wezep. Om de sfeer op de markt te verhogen zal op donderdag 21 september een groep accordeonspelers hun opwachting maken. ,,Acties en informatie is ook te vinden op onze Facebookpagina 'Markten Noord Veluwe."