• Gemeente Oldebroek

Wisseling van de wacht in raadzaal Oldebroek

OLDEBROEK De gemeente Oldebroek heeft woensdag afscheid genomen van zes van de negentien raadsleden. Dit gebeurde tijdens een openbare raadsvergadering in het gemeentehuis van Oldebroek. De nieuwe gemeenteraad van Oldebroek wordt vanavond (donderdag) geïnstalleerd.

AFSCHEID Van zes van de negentien raadsleden is woensdag afscheid genomen. Het gaat om de heer W. Boer (ChristenUnie, 8 jaar raadslid), de heer J. het Lam (ChristenUnie, 4 jaar raadslid), de heer H. Korenberg (SGP, 3 jaar raadslid na eerder 16 jaar raadslid te zijn geweest), de heer D. Doorneweerd (ABO, 4 jaar raadslid), de heer W. Zoer (ABO, 4 jaar raadslid) en de heer H.A.M.H. Verberk (tot medio 2016 ABO en daarna Lijst 7, 8 jaar raadslid).

INSTALLATIE In de openbare raadsvergadering van donderdagavond worden 18 van de 19 raadsleden beëdigd, waarna zij in functie zijn. Dertien van hen waren al raadslid, te weten de heer E.J. Ruitenberg, de heer P.H. Graansma, de heer B.J. Spijkerboer, de heer H.W. van Bergeijk (allen ChristenUnie), de heer D.E. Doornwaard, de heer G. Evink, de heer H. van de Beek (allen SGP), de heer A.M. Boer (ABO), de heer C. Spijkerboer, mevrouw R. van der Veen-Schoonhoven, de heer J.A. Dijkstra (allen CDA), de heer G.J.L. Dokter (PvdA) en de heer H.G.P. Kemp (VVD).

De volgende vijf personen worden voor het eerst als raadslid beëdigd: de heer E.D. Doorneweerd, de heer A. Hardonk, de heer H. Wijnne (allen ChristenUnie), de heer J. Evink en mevrouw A. Klein Gansei (beiden ABO). De beëdiging van de heer J.T. de Nooijer (SGP) is in verband met het leeftijdsvereiste gepland op donderdag 19 april.