• VVD Epe

'VVD Epe kiest voor vernieuwing en voor ervaring'

EPE Jan Willem Vos is de nieuwe lijsttrekker van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. De tweede plek op de lijst wordt ingenomen door Ellis de Vries, die tevens namens de VVD kandidaat is voor een wethouderschap. De VVD kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart 2018 bevat zowel nieuwe namen als bekende gezichten en is door de VVD leden op 27 november vastgesteld.

VVD Epe kiest er naar eigen zeggen voor te breken met vertrouwde tradities bij het vaststellen van de kieslijst. Zo is de nummer één op de lijst niet de kandidaat wethouder. ,,Wij willen dat de lijsttrekker het programma als fractievoorzitter bewaakt vanuit de raad", aldus Jan Willem Lagerweij, voorzitter lokaal netwerk VVD IJsselvallei, waar gemeente Epe binnenvalt.

De VVD heeft naast Vos en de Vries drie nieuwe kandidaten bij de eerste vijf op de lijst. Dit zijn Ruud Jager, Anna Niemeijer en Martijn Kerkmans. Met deze verjonging en vernieuwing van de lijst heeft de VVD een verfrissende blik en nieuwe ideeën voor de komende raadsperiode, maar zet de VVD ook in op continuïteit voor de raadsperioden daarna.

AFSCHEID Ben Cramer, die twaalf jaar lang de fractie van de VVD heeft geleid, neemt afscheid als voorman van de Eper VVD. Hij heeft aangegeven dat hij het tijd vindt om het stokje over te dragen, nu er een enthousiaste en goed voorbereide groep mensen klaarstaat om de nieuwe fractie te vormen. ,,Vernieuwing is goed voor de VVD en goed voor Epe. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Jan Willem en Ellis een duo hebben waarbij onze liberale lokale ideeën in goede handen zijn", aldus Cramer.

De toekomstige fractie heeft als motto dat het 'Lokaal anders' moet. Minder regels, meer vrijheid voor burgers en ondernemers en meer inspraak. Door het samen lokaal anders aan te pakken wil de VVD het bestuur efficiënter en toegankelijker maken waarmee meer kansen voor burgers en ondernemers ontstaan.

Jan Willem Vos wil graag met deze enthousiaste club mensen aan de slag gaan om dit te realiseren. Vos: ,,De nieuwe fractie staat klaar en onze kandidaat wethouder staat klaar. Het is tijd voor de terugkeer van de VVD in het college."

De kieslijst van VVD bevat in totaal negentien leden uit alle dorpen in onze gemeente. De complete lijst is: Jan Willem Vos; Ellis de Vries; Ruud Jager; Anna Niemeijer; Martijn Kerkmans; Ben Cramer; Peter Kerkmans; Mariska Kamminga; Arie Maliepaard; Sandra Mermans; Jan-Otto Jansen; Arie Plaisier; Charlotte van Sluis; Rob ter Linden; Tony van Diepenbrugge; Dorothee Gorter; Luuk Lanting; Oene Gorter; Jan Willem Lagerweij.