• Archief BDUmedia

SGP/ChristenUnie in Epe: Vrouwelijke kandidaat-wethouder

EPE Na een rondje langs de politieke velden is formateur Robert Scholten tot de conclusie gekomen dat een voortzetting van de huidige coalitie het meest voor de hand ligt. Dat wil zeggen, zonder een PvdA-wethouder.

Dick van der Veen

Vanaf maandag wordt door een team rond Scholten de vorming van een coalitie tussen Nieuwe Lijn, CDA, SGP/CU en GroenLinks onderzocht. Naar verwachting zal binnen enkele weken een coalitie akkoord kunnen worden bereikt. Naast Scholten, zo wordt aangenomen, keren Erik Visser (CDA) en Jan Aalbers (GroenLinks) terug. Verrassend is de kandidatuur van Lia de Waard-Oudesluijsvoor SGP/CU. Zij volgt dan Dick van Norel op die zich niet opnieuw kandidaat stelde.

VVD, D66 en de Dorpspartij zullen naar men aanneemt de oppositie vormen, daar waar het in de lijn ligt dat de PvdA al dan niet via een verbinding met GroenLinks en Gemeentebelangen de coalitie zullen steunen. Een oppositie van zes personen, net als in de afgesloten periode. Opvallend gegeven is ook dat er negen of tien vrouwen in de nieuwe raad komen. Dat is nog afhankelijk van hoe de fractie van het CDA zal worden samengesteld. Daar komt binnenkort meer over naar buiten.