• CDA Elburg

Nieuwe namen op kandidatenlijst CDA Elburg

ELBURG „Een mooie afspiegeling van de Elburger samenleving". Zo omschrijft Johan Hiddink, voorzitter CDA Elburg, de kandidatenlijst die tijdens de algemene ledenvergadering van donderdag 23 november is vastgesteld. Huidig raadslid Cees Dijkhuizen staat op de eerste plek.

De top 7 van de lijst bevat zowel bekende als nieuwe namen. Ramon Blaauw (2), Anita Kloosterman (3) en Rinus Hofstede (6) nemen voor het eerst een plek in op de kandidatenlijst. Huidig fractievoorzitter Jan Neijzen staat op plek 4, gevolgd door oud-wethouder Lyda Sneevliet (5). De top 7 wordt afgesloten door Hanna de Weerd.

De vertrouwenscommissie was verantwoordelijk voor de eerste opzet van de kandidatenlijst. Peter van der Neut, lid van de vertrouwenscommissie, is tevreden met het resultaat: „Bij het samenstellen van de lijst hebben wij rekening gehouden met verschillende aspecten, waaronder verdeling man/vrouw, verdeling over de kernen en de inhoudelijke expertise die iemand meebrengt. Ik denk dat wij erin geslaagd zijn om een toekomstbestendige lijst samen te stellen, die recht doet aan de uitgangspunten van het CDA".