• Vereniging Gemeentebelang Nunspeet

Kandidatenlijst Vereniging Gemeentebelang vastgesteld

NUNSPEET Tijdens de bijzondere algemene ledenvergadering van de Vereniging Gemeentebelang Nunspeet is de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld. De leden hebben een lijst van maar liefst 46 kandidaten aangewezen voor op het stembiljet van 21 maart. Traditiegetrouw is de lijst een mix van ervaren krachten en nieuwe gezichten.

Marije Storteboom is de lijsttrekker en was al unaniem gekozen in februari jongstleden. De huidige wethouder voert de lijst van Gemeentebelang Nunspeet met trots aan. Zij weet zich gesteund door een grote groep enthousiaste kandidaten. Onder wie de vier huidige raadsleden, die zich opnieuw kandidaat hebben gesteld: Martin Mol staat op de tweede plaats en Corrie Jansen volgt respectievelijk op nummer drie. Huidig fractievoorzitter Henry Stulen staat op plaats acht en Julia Vriend op plek dertien.

NIEUWE KANDIDATEN Naast de bekende gezichten zijn er veel nieuwe kandidaten op de lijst te vinden. Als eerste nieuwkomer staat Marc Konings op plek nummer 4, gevolgd door Pieter - Jan van Rossen op 5. Op plek zes staat Martin Juffer, terwijl Edward Koers op plaats 7 samen met Ans Pluim (nummer 9) en Mark van de Bunte (10) de top tien complementeren. Alle nieuwe kandidaten in de top 10 komen uit de steunfractie en hebben de opleidingsroute van Gemeentebelang doorlopen.

Marije Storteboom is als lijsttrekker meer dan tevreden met de lijst: ,,Het is een lijst met een goede mix van ervaring en nieuw talent, jong en oud, man en vrouw en met verschillende achtergronden en kennis. Het is een lijst van en voor inwoners uit de gemeente Nunspeet, waar de Vereniging Gemeentebelang voor staat. Wij zullen ook de komende periode het algemene belang, zijnde ieders belang, weer voorop stellen. En ook nu weer zal de kiezer zich kunnen herkennen in onze standpunten. Want bij ons doet iedereen mee, wij geloven in samen meer voor elkaar."

BEKENDE NAMEN Op de lange lijst van Gemeentebelang zijn vertegenwoordigers uit elke kern van de gemeente Nunspeet te vinden, waaronder ook een aantal bekende namen. Lijstduwer is oud-wethouder en erelid Edward van der Geest. Een andere oud-wethouder en tevens erelid van Gemeentebelang, Paul Gommers, staat op plek vijftien. Ook hebben veel Jong Gemeentebelangers en ondernemers een plek op de lijst weten te bemachtigen.

VOORZITTERSWISSEL De leden hebben tevens Mark van de Bunte gekozen als nieuwe voorzitter van het bestuur. Op de ledenvergadering stemden de leden eensgezind in met de voorgedragen bestuurswisseling. Van de Bunte volgt bij Gemeentebelang Martin Mol op die de afgelopen vier jaar het voorzitterschap bekleedde.

De complete kieslijst en meer informatie over de kandidaten staat op www.nunspeet-gemeentebelang.nl.