Engbert Jan Ruitenberg lijsttrekker ChristenUnie Oldebroek

OLDEBROEK Engbert Jan Ruitenberg, de huidige fractievoorzitter van de ChristenUnie Oldebroek, is tijdens de ledenvergadering van woensdag 8 november gekozen tot de lijsttrekker van de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Naast de kandidatenlijst is ook het verkiezingsprogramma aan de leden gepresenteerd en door hen vastgesteld.

Op de ledenvergadering van woensdagavond werd de hele lijst, met dertig ambassadeurs, vastgesteld. Het bestuur heeft Engbert Jan Ruitenberg bij de leden voorgedragen als lijsttrekker voor de verkiezingen op 21 maart. Voorzitter Gerrit Koerhuis: ,,Engbert Jan heeft de afgelopen periode als fractievoorzitter bewezen deze rol prima te kunnen vervullen. Met zijn niet aflatende ijver, zijn grote dossierkennis en jarenlange ervaring, vindt het bestuur hem zeer geschikt om het ChristenUnie-team ook de komende periode aan te voeren."

Op nummer twee staat Liesbeth Vos. De huidige wethouder is ook voor de volgende periode de wethouderskandidaat voor de ChristenUnie. Met haar bestuurlijke ervaring en kennis op het gebied van het Sociaal Domein, onderwijs en sport vormt ze samen met Engbert Jan volgens de CU 'een zeer sterk duo'.

Op plek drie staat duurzaamheidsspecialist Popke Graansma gevolgd door Arno Hardonk. ,,Hij heeft de afgelopen periode als fractievolger bewezen een goede bijdrage te leveren aan de fractie", schrijft de partij. Op de plekken vijf en zes staan de huidige raadsleden die hebben aangegeven door te willen gaan, Berend Jan Spijkerboer en Henk van Bergeijk. ,,Zij hebben zich de afgelopen periode of al veel langer volop bewezen en zorgen voor de nodige ervaring en stabiliteit." Wim Boer en Hans het Lam hebben aangegeven na de huidige periode te willen stoppen. De top tien wordt gecomplementeerd door nieuw jong talent; Henri Wijnne uit Oosterwolde, Eljakim Doorneweerd uit Wezep, Erna van den Bosch uit Oldebroek en Jan Souman uit Hattemerbroek.