CDA Elburg trapt af voor verkiezingen met nieuwe voorzitter

ELBURG CDA afdeling Elburg hield donderdag haar voorjaarsledenvergadering. Daarin werd ook de aftrap gegeven voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Het CDA gaat de verkiezingstijd in met een nieuwe voorzitter, Johan Hiddink neemt de positie over van Peter van der Neut.

Voor de pauze stond er onder andere een bestuursverkiezing op de agenda. Na zes jaar voorzitterschap trad Peter van der Neut af. In zijn plaats werd Johan Hiddink tot voorzitter van het afdelingsbestuur benoemd.

KERNTEAM Voordat de leden de mogelijkheid kregen om ideeën aan te leveren voor het op te stellen verkiezingsprogramma stelde het 'kernteam' zich voor. Het kernteam bestaat uit Cees Dijkhuizen, Anita Kloosterman-Barneveld, Ramon Blaauw en Johan Hiddink. Dit team zal, natuurlijk met ondersteuning van andere vrijwilligers, de verkiezingen voorbereiden. Belangrijk daarin is het verkiezingsprogramma. De aanwezige leden leverden al een aantal items aan die daarin zeker een plaats krijgen.

PROGRAMMA Op 18 mei krijgen de voorbereidingen voor het schrijven van het verkiezingsprogramma een vervolg. Dan wordt er een avond gehouden waarbij ook veel maatschappelijke organisaties worden uitgenodigd om hun ideeën en wensen bekend te maken. Zo hoopt het CDA een gedegen en breed gedragen verkiezingsprogramma te kunnen presenteren. Inwoners zijn van harte welkom om mee te praten.

Een vertrouwenscommissie gaat binnenkort aan de slag om de kandidatenlijst voor te bereiden.