• ChristenUnie Hattem

Auke Schipper aangedragen als kandidaat-wethouder

HATTEM De ChristenUnie draagt de veertigjarige Auke Schipper als kandidaat-wethouder voor een nieuw te vormen coalitie in de gemeente Hattem. De ChristenUnie kwam uit bij Schipper na diverse gesprekken met bestuur en fractie.

Fractievoorzitter Arend Palland is verheugd dat hij Schipper aan de vooravond van de onderhandelingen kan noemen als wethouderskandidaat: „We hebben met Auke Schipper een capabele kandidaat wethouder gevonden. Auke Schipper toonde ons overtuigend zijn passie en gedrevenheid als het gaat om de bloei van Hattem".

Schipper is manager bij de gemeente Kampen en daar onder meer verantwoordelijk voor diverse strategische ruimtelijke opgaven. „Het bestuur van de ChristenUnie heeft mij voor de verkiezingen gevraagd of ik beschikbaar ben als kandidaat-wethouder. Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht of er over nagedacht. Na enkele mooie gesprekken met onder andere mijn vrouw, bestuur, vrienden en fractie ben ik steeds enthousiaster geworden over deze nieuwe uitdaging. Ik ben sinds 2016 een 'Hattemer' en we hebben geen moment spijt van onze verhuizing vanuit Zwolle. We voelen ons volledig op onze plek en we zijn met open armen ontvangen. Hattem heeft zoveel kwaliteiten en hoe mooi is het als je hier meerwaarde aan kan toevoegen in de rol van wethouder."

ONDERHANDELINGEN Of Schipper daadwerkelijk deze functie krijgt, hangt af van de onderhandelingen die vanaf donderdag zullen plaatsvinden. In de komende weken zal fractievoorzitter Arend Palland met de beoogd wethouder namens de ChristenUnie de formatiebesprekingen voeren.