• Andre Boer, Dennis Doorneweerd, Anita Klein Gansei, Ron van Pieterson en Jacco Evink.

    ABO

Algemeen Belang Oldebroek heeft kandidatenlijst rond

OLDEBROEK Tijdens de algemene ledenvergadering van ABO is door de leden de kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. ABO presenteert een kieslijst van een twintigtal inwoners woonachtig uit Wezep, Hattemerbroek, Oosterwolde, Oldebroek, 't Loo én Noordeinde. Daarmee zijn bij ABO alle (woon)kernen in de gemeente op de lijst vertegenwoordigd.

De eerste vijf kandidaten van de kieslijst bestaat uit de ervaren raadsleden Andre Boer en Dennis Doorneweerd. Op plek 3 van de kandidatenlijst staat Jacco Evink, gevolgd door Ron van Pieterson en Anita Klein Gansei die beiden afgelopen najaar met positief resultaat de cursus politiek actief in de gemeente Oldebroek hebben gevolgd. Deze 'enthousiaste kopgroep' zal de komende tijd gezamenlijk uitvoering geven aan de verkiezingsactiviteiten en is graag bereid zich de komende vier jaar als raadslid of commissieraadslid in te zetten voor alle inwoners uit Oldebroek.

ABO heeft afgelopen vier jaar samen met CU en SGP in de coalitie aan het roer gestaan. ABO zal haar specifieke verkiezingsstandpunten komende maanden persoonlijk en ook via de (sociale) media toetsen en uitdragen naar de inwoners. Het motto van ABO is en blijft: sociaal, eerlijk en transparant.

Huidig wethouder Lydia Groot heeft gekozen om haar werkzaamheden in haar geboorteplaats Stede-Broec voort te zetten. Tot de verkiezingen in maart 2018 blijft Groot als wethouder voor ABO actief in Oldebroek.

Partijvoorzitter Ronald Gerard: ,,Indien ABO in maart 2018 wederom voldoende stemmen krijgt en vervolgens haar verkiezingspunten in coalitiebesprekingen in voldoende mate weet te verzilveren, gaat ABO er uiteraard weer voor om verantwoordelijkheid te nemen in de nieuwe coalitie. We willen graag voor de inwoners van Oldebroek aan het roer staan en mee besturen. Een openbare sollicitatie procedure voor een wethouder is ons goed bevallen en dat gaan we weer doen."