Algemeen Belang debuteert bij verkiezingen in Nunspeet

NUNSPEET Algemeen Belang gaat voor het eerst meedoen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad in Nunspeet. Lijsttrekker is Henk Junte.

Wijnand Kooijmans

Junte begon aan de huidige raadsperiode als lid van de fractie van Gemeentebelang. Omdat hij zich niet kon vinden in de koers van deze partij besloot hij zelfstandig verder te gaan onder de naam Algemeen Belang. Met deze partij neemt hij nu deel aan de verkiezingen 21 maart 2018. De andere kandidaten op de lijst zijn Petra van Olst-Dekker, Gert Brouwer, Jennifer de Thouars, Annemarie Verbiest en Danique van Olst.

HERVORMEN De partij wil de gemeente Nunspeet hervormen naar een meer dynamische- en vooruitstrevende gemeente maar wel met een sociaal karakter. Men wil Nunspeet laten bruisen van activiteiten, eventueel ook op zondag. Gepleit wordt voor meer sociale woningbouw en daarnaast wil men dienstbaar, zorgzaam en respectvol zijn voor iedereen. Andere zaken die de aandacht verdienen zijn, volgens Junte, veiligheid, volksgezondheid, onderwijs, duurzaamheid, lage gemeentelijke belastingen, kosteloos parkeren, recreatie en toerisme.