Traditionele wilddagen andere invulling

VIERHOUTEN De traditionele wilddagen in Vierhouten in het eerste weekeinde van oktober krijgen dit jaar een andere invulling en worden daardoor minder massaal.

Wijnand Kooijmans

Het bestuur van het Rondje Vierhouten was al enige tijd druk bezig om de wilddagen een iets andere invulling te geven qua indeling in het dorp. Het evenement werd duur om te organiseren gezien de kosten voor het afsluiten van het dorp, het aanbrengen van wegomleidingen, het inrichten van parkeerplaatsen, het inzetten van verkeersbegeleiders, EHBO etc.

Maar het bestuur stuitte erop dat de ideeën niet door alle instanties worden omarmd terwijl men daar, onder meer wat betreft vergunning van de gemeente, wel afhankelijk van is.

VERGUNNINGEN Dat heeft het bestuur doen besluiten dit jaar 'kleine wilddagen' te houden. De betrokken ondernemers verkopen wildhapjes en dranken maar alleen op eigen terrein. Daarmee wordt voorkomen dat ingewikkelde vergunningen moeten worden aangevraagd. Het betekent ook dat de houders van kramen inmiddels bericht hebben gekregen dat er dit jaar voor hen geen plaats is om hun producten te verkopen. ,,Zeer spijtig, maar we hebben geen keur voor dit jaar", zo valt in de brief aan hen te lezen.

NEK Opzet is wel dat de 'oude' wilddagen in 2018 weer uit de as verrijzen. ,,Als ondernemers blijven we zeker onze nek uitsteken voor dit geweldige evenement, maar dat het kan niet de bedoeling zijn dat het ons alleen maar geld kost", zo wordt aangegeven.

De wilddagen trokken vorig jaar nog enkele tienduizenden bezoekers.