• Ab Donker

Zwakke fase nekt VSCO'61

OOSTERWOLDE In het bekerduel tegen eersteklasser Go Ahead Kampen lijden de Kanaries een 3-5 nederlaag. Met de rust kijkt VSCO'61 tegen een 1-5 achterstand aan door een zwak tweede deel van de eerste helft.

Het begin van de eerste helft gaat gelijk op met wat kansjes aan beide kanten. Dit verandert nadat Rick van de Kooi met een harde knal Go Ahead Kampen op een 0-1 voorsprong zet in de 21e minuut. Hierna is het een gatenkaas in de defensie van VSCO'61. In de 24e minuut wordt een overtreding van Ruben Sleurink op Ajran Wiegers bestraft met een penalty. Luuc Knul scoort vanaf de stip 0-2.

VSCO'61 put even later moed doordat Roel Wolff geklungel in de defensie van de Kampenaren afstraft (1-2). Lang duurt de hoop niet want twee minuten later is het Arjan Wiegers die de 1-3 aantekent. Weer twee minuten later wordt het zelfs 1-4. Roy Visscher mag door al dan niet vanuit buitenspel en scoort beheerst. Een afstandsschot van Luuc Knul verrast doelman Alex Grootenhuis waardoor met een 1-5 achterstand de kleedkamers wordt opgezocht.

De tweede helft laat een ander VSCO'61 zien. De Kanaries hebben het initiatief en weten de stand naar een dragelijker niveau te tillen. In de 60e minuut scoort Ruben Buijserd vanaf de penaltystip, nadat een inzet van Martijn Pluim met de hand wordt beroerd. Pech heeft de aanvoerder van VSCO'61 dat zijn kopbal uit een corner via de onderkant lat het veld in stuitert. In de slotfase weet invaller Wesley Pater, die na ruim een jaar van blessureleed zijn rentree maakt, met een geweldig mooi diagonaal schot de bal in de kruising te jagen (3-5).

VSCO'61 is door deze tweede nederlaag in de bekerpoule uitgeschakeld. Zaterdag speelt het haar laatste wedstrijd in de poule thuis tegen IJVV om 14:30 uur. Dinsdagavond speelt VSCO'61 een oefenduel in Dalfsen tegen ASC'62. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur.