Z&PC Nunspeet neemt afscheid van coach

NUNSPEET De tweede zwemwedstrijd in het Minioren Circuit vond zaterdag plaats in Lelystad. Voor hoofdtrainer Robin Doornwaard was dit de laatste officiële wedstrijd in teamverband voor de Zwem- en Poloclub Nunspeet (Z&PC). Uiteraard was dit voor de zwemmers van de zwemselectie aanleiding hun uiterste best te doen om mooie resultaten te behalen, en dat lukte prima. Er werden weer verschillende podiumplaatsen behaald en menig persoonlijke record sneuvelde.

Als wedstrijdzwemmer werd Doornwaard al op 16-jarige leeftijd actief als trainer. De laatste tien jaar was Doornwaard hoofdtrainer. Daar komt dit jaar dus een einde aan. Doornwaard: "Ik ga de zwemmers, de trainingen en de wedstrijden ontzettend missen en heb nu al grote moeite met het doen van afstand. Toch staat het besluit vast. Het is tijd voor wat anders en voor anderen om het stokje over te nemen." Er is in de afgelopen tien jaar veel veranderd. De groep wedstrijdzwemmers bestond op het hoogtepunt uit 55 zwemmers terwijl het er daarvoor zo'n twintig waren. Het vertrek van zwemmers heeft Doornwaard altijd lastig gevonden: "Soms heb ik zwemmers tien jaar lang training gegeven. Dan is het altijd een teleurstelling als na zo'n lange tijd een zwemmer stopt. De laatste tijd vond ik dat lastiger en merkte dat dit de motivatie niet ten goede kwam. Vandaar het besluit om afstand te nemen."

Het ging Doornwaard overigens niet enkel en alleen om het presteren. Doornwaard: "Mijn energie haal ik altijd uit alle zwemmers. Niet uit de prestaties die ze neerzetten, maar vooral uit het plezier dat ze hebben in hun sport. Bij de een gaat het om een mooie uitslag halen en bij de ander het verbeteren van het persoonlijke record en bij weer een ander om lekker op een sportieve manier in beweging te zijn. Dit alles deed ik altijd alleen maar om ervoor te zorgen dat onze zwemmers een gezellige en leuke tijd hebben." Voor de zwemmers is de gedachte dat Robin stopt nog niet te bevatten. Mirte, lid van de zwemselectie: "Robin is een coole en leuke trainer en doet vaak een beetje gek. Ik ga hem zeker heel erg missen." Een helemaal definitief afscheid van de vereniging is het niet. "Ik blijf lid van onze club en mijn vriendin Merel blijft ook nog trainen en wedstrijdzwemmen. Dus ik zal vast nog wel eens komen kijken naar mijn kanjers", aldus Doornwaard.